Забави темпото. И стареенето на кожата.

Люба Вангелова 21 June 2017

Чувате ли как се местят стрелките на часовника? Състезавате ли се с тях? Минаваме скоростно през живота, вместо да го живеем. Но каква цена плащаме за тази скорост? Щурата динамика ни пречи да забелязваме много неща, но най-вече – не виждаме смисъла в живота си, лишаваме се от моментите на наслада. И това става видимо за всички – издава го осанката ни, енергията в погледа ни, кожата ни...

Всичко, което си струва, трябва да се прави бавно, Мей Уест
Slow революцията промени това. Slow е начин на мислене. Просто трябва да живеете за момента. Тогава се храните по-добре, мислите по-добре, работите по-добре, обичате по-добре - правите всичко по-добре и му се наслаждавате повече. Така остаряването настъпва по-бавно и по-невидимо. Особено за кожата ни, която първа издава промените. Всички искаме да живеем Slow.

Да действаме тогава - да се възползваме максимално от времето си и да се наслаждаваме на настоящия момент! Това е най-доброто, което можем да направим за умственото и физическото си здраве, както и за кожата ни!

Тази е концепцията в новата грижа за кожата на Vichy Slow Âge

Vichy е първата козметична марка, която изследва тази територия в науката. И на въпроса „Каква е причината за процеса на стареене?“ дава отговор - Експозом. Това е термин за научна концепция, която се появява през 2005 г. и доказва връзката между външните фактори и здравословното състояние на човек (включва редица фактори на околната среда, както и начина на живот, който водим). Факторите на Експозома са няколко - външни променливи като UV лъчи, замърсяване, тютюн или климат и вътрешни променливи като умора, стрес, емоции, хранителни навици и сън.

Фотопротекцията: рицарят на младостта

Лаборатории Vichy идентифицираха прогресивните признаци на стареене на кожата. Всички доказателства показват, че UV лъчите оказват с до 80% въздействие върху процеса. Когато кожата е защитена от UV лъчите, колагенът и еластинът се увеличават. Това не е предотвратяващ, а чисто коригиращ ефект. Видимо кожата има по-малко бръчки, тъмни петна, а тенът изглежда по-равен и гладък. Ето как ежедневната фотопротекция от дългите UVA лъчи осигурява по-дълга младост на кожата ви.

Slow Âge обединява филтърна система със SPF 25 и PPD 12.4 за широкоспектърна ежедневна защита от дългите UVA лъчи.

Текстура, опитомила UV филтрите

А текстурата?“, чуваме вече въпроса ви? Да, знаем, че UV филтрите оставят бели лепкави следи. Решението на Vichy е включването на специфични восъци във формулата за по-лесно абсорбиране от кожата, както и силициев диоксид за усещане за кадифена мекота. Резултатът е изненадващо фина текстура, която първоначално образува капка, преди да се разтопи моментално върху мястото на прилагане. Не се проявява нито един от признаците на филтри!

Активни борци срещу Експозома

UV филтрите трябва да са съчетани с мощни антиоксидантни и укрепващи съставки, както и такива срещу замърсяването на околната среда. Разбира се, процесът на стареене е свързан и с това с какво се храним, колко продължително спим и колко често спортуваме. Така че козметичните продукти не са всичко.

Активните елементи във формулата на Slow Âge

#1. Пробиотичен дериват Bifidus – това всъщност е доста модерна съставка, която откриваме в много серуми. Тя намалява възпаленията и чувствителността на кожата. Обичаме я, защото пази кожата от стреса, като увеличава резистентността й към външните агресивни фактори

#2. Антиоксидантен екстракт Baicalin антиоксидантната сила на този корен, познат отпреди 2000 години, е почти приказна. Магичността му се допълва от факта, че той е една от 50-те билки, които се използват в китайската медицина – намалява окисляването повече отколкото го правят витамините Е и С.

#3. Термална минерализираща вода Vichy – това е сърцето на продуктите на марката. Със своите 15 минерала формулата слага в ръцете ни силата на природата.

В момента, в който си зададете въпроса „Как да забавя стареенето на кожата ми?“, отговорът не закъснява. И като ефекта на доминото единият води след себе си друг. Но Slow Âge може да бъде първата ви стъпка към Slow Life. Искате ли да бъдете една от жените с лице без петна по кожата му, която е гладка, с равен тен и сияние отвътре? Всъщност това е здравата кожа! Знаем какъв е отговорът ви!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР