Което се топи в устата

Кухнята на Fondente е с акцент върху Италия, но всеки месец има и специални предложения

Адриана Попова 14 November 2016

Фонденте в превод от италиански означава „което се топи в устата“, или поне така се разчита кулинарната заявка на новия бар Fondente, който се появи на мястото на легендарната сладкарница „Роза“ до някогашното Американско посолство в самото сърце на София. Ненатрапчивата обстановка позволява да се съсредоточиш върху храната и напитките в дневните и вечерните часове, а умерено силната музика до 1 след полунощ е енергизиращ фон за разговори и коктейли. Струва си да опитате двата специални коктейла – свежият скинос сауър се прави с гръцки ликьор с вкус на сакъз, а белуга ангурия е с водка „Белуга“ и свеж аромат на диня.

Кухнята е с акцент върху Италия, но всеки месец има и специални предложения. Ако миналия месец те идваха от Азия, сега може да са от Франция. Брускети, ризото, прясна паста, телешки бургери – поръчваното досега винаги е било вкусно за небцето и очите. Fondente е bar-dinner-gelateria, което подсказва за важната роля на сладоледа в менюто му. Сладоледите са Venchi – италиански, натурални, без оцветители, ароматизатори и стабилизатори. Може да си поръчате дегустационен сет от 5 вида. Десертите като цяло са... фонденте, brava!

В съботите разчитайте на този адрес и за диджей парти - ул. „Княз Александър I Батенберг“ 4, тел. 0884 54 64 04

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР