Кадифена и сияйна кожа - експериментът на EVA е успешен

Кожата на лицето ми явно се е регенерирала неусетно и за допълнителна радост - за дълго

Северина Докова 19 September 2016

Имах хубаво лято с дълги ваканции на планина и на море. Не спестих на кожата си слънчевите лъчи, които толкова много обичам. Разбира се, следвах съветите на дерматолозите и на любимата ми козметична редакторка Свобода Сидерова и полагах щедро слънцезащитни кремове. И въпреки гръцките и родопски ветрове, които ме брулиха, резултатът от трите процедури с Clear Lift явно устоя на климатичните изненади и не беше компрометиран. Кожата на лицето ми остана свежа, хидратирана и гладка, и ако не бях фен на макияжа, практически нямаше да се гримирам. Мога спокойно да последвам примера на Алиша Кийс, Камерън Диаз, Блейк Лайвли, Гуен Стефани и плеяда други трендсетъри в полза и възхвала на #nomakeup вълната и чувството за свобода на избора.

На лицето ми не успя да се появи нито едно пигментно петно (това е ново за мен, въпреки че от години целогодишно използвам SPF 50). Кожата на лицето ми явно се е регенерирала неусетно и за допълнителна радост - за дълго. Тъй като човек бързо свиква с хубавите неща, мисля да не чакам ефектът да мине и да задоволя любопитството ви колко точно е дълготраен. Затова месец след приключване на курса ще отида за още една поддържаща процедура. Честно казано фините линийки около очите не се заличиха напълно (ефектът върху челото е по-голям, както и „повдигането” на горния клепач), но усетът за възвърната еластичност на кожата и сияйност на тена ме зарежда всяка сутрин пред огледалото. Сега разбрах какво е усещането за кадифена кожа. Тъй като децата ми все искат да съм естествена и да не се „постарявам”, както се изразяват те, с гримове, сега спокойно угаждам и на тях понякога, без да се притеснявам как ще изляза от вкъщи без грим.

А на онези по-големи и упорити пигментни петна, които се появиха преди цели осем години след раждането на второто ми дете (дали заради бременността или просто заради хода на времето, не знам) и които „отглеждах”, без да имам смелост да премахна, тази зима съм им приготвила изненада. Новият Alma Laser не само ще ги премахне, но и ще се пребори с малките червени точици, резултат от спукани капилярите. За целта обаче е много важно да няма силно слънце. Затова късна есен и ранна зима са най-подходящите периоди. Бих казала, че за кожата „няма нищо по-хубаво от лошото време”.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР