Подмладяване без страх

От известно време размишлявам над думите на една колежка: „След 40 всяка година трябва да се прави някаква подмладяваща процедура”

Северина Докова 11 July 2016

От известно време размишлявам над думите на една колежка: „След 40 всяка година трябва да се прави някаква подмладяваща процедура”. От една страна трудно ми дават годините и винаги ме мислят за по-млада, обаче от друга – всяка сутрин като се погледна в огледалото и видя отпускането на кожата си и леката подпухналост в определени зони на лицето, ми става зле. Клепачите слизат все по-надолу и ми придават вид на вечно недоспала, а когато това е факт, положението става още по-обезкуражаващо. Няма нужда да споменавам стреса, мръсния въздух в града и вредата от слънцето върху кожата. Все повече време ми отнема, за да се подготвя и да придам на лицето си свежест и бодрост. И леко се плаша от постепенното увеличаване на дозата фон дьо тен, за да прикрия увеличаващите се всеки ден несъвършенства. Определено на този етап не бих опитала нищо с игли, филъри, ботокс или други процедури със сложни имена. Не мога да си представя, че лицето ми ще се измени като структура и ще заприлича на киборг или пък на много други жени, които само с поглед разбираш, че не е естествено.

И така, с малко питане и малко страх реших да пробвам леката артилерия, за която напоследък слушам много – неаблативния лазер Clear Lift, който се изпълнява с Alma Laser. Въпреки че прочетох доста информация онлайн за този вид лазерно подмладяване и още по-специално за новия и революционен метод, не бях готова да се подложа на процедура без първоначален изчерпателен разговор с дерматолог. Така стигнах до Спектро Естетикс, до тяхната естетична клиника и консултацията с д-р Весна Стоянчова. Тя ми обясни търпеливо какво мога да очаквам като ефект след процедурите, за да е сигурна, че имам ясна представа за третирането и крайния резултат. Минимумът процедури, които се правят са 3 през две седмици и поддържащи – по една на месец. Това че вече е лято не е противопоказно, тъй като лазерът не влияе на повърхностния слой на кожата, а „работи” в дермата. Така или иначе слънцезащитата е задължителна, независимо дали отиваш до офиса или планираш по-дълго излагане на слънце. Една процедура продължава около половин час, което е супер за натоварения ми ежедневен график. Но най-много от всичко ме интересуват три неща – лицето ми да остане естествено, но да е стегнато и сияйно, да залича максимално петната и да не ме боли. Това са и ефектите, които Clear Lift предлага, затова се решавам да пристъпя към този „експеримент” и да ви разкажа от първо лице.

Първа процедура – премахване на всички страхове.

Както обеща д-р Стоянчова, няма никаква болка. Усещането е за леко затопляне в зоните на лицето, където лазерът работи. С помощта на тази технология се извършва „увреждане” на мрежата на дермата, като така се стимулира естественото възстановяване на кожата чрез усилено производство на колаген и еластин. А както знаем, те са основните герои на младата и стегната кожа. Тъй като лекарят ми обясни, че реалния ефект ще мога да наблюдавам постепенно и най-ясно около месец след третата процедура, за начало ме вълнуваха следните въпроси:„Зачерви ли ми се лицето? Ще мога ли да се гримирам след това? Ще разберат ли околните, че си правя процедури?” Последният ми е за  неприятните синини по лицето, с които мои приятелки са ходили с дни, след като са слагали филъри. Слава Богу, нямам нито един повод за притеснение. Дори след първата процедура се забелязва леко заглаждане на фините бръчици по челото и около очите. Нямам търпение до следващия път. А сега, отпочинала и освежена, продължавам напред.     

1 КОМЕНТАР
1
една
11 July 2016, 13:12

Евтино. Подходящо за кифли. Всеки, поразровил се малко из интернет, стига до сайтове, в които ненатрапчиво се изтъква, че никой не знае какви ще са дългосрочните последствия от това изгаряне на дермата, уж с цел стягане. Но затова и на кифлите им викаха "кокошки" доскоро - мисленето не им се отдава, предпочитат кудкудякането. Вземете пример от чичовците в андропауза и не ставайте смешни! А фондьотена си го купувам с цел изравняване на тена на лицето и ако някой толкова го е закъсал с осмислянето на жалкото си съществуване, нека прави капитал от това, че си слагам.

ТВОЯТ КОМЕНТАР