Експериментът на EVA продължава

Какъв е междинният резултат в битката с бръчките след три процедури с Clear Lift и как протичат те

Северина Докова 12 August 2016

Преминах трите процедури с неаблативния лазер Clear Lift. Знам, че най-хубавото предстои след около месец, когато кожата ми ще се регенерира напълно, но дори сега усещам ефект. Особено сутрин, защото вече се харесвам. Не съм подпухнала, клепачите ми не „тежат”, подготвям се по-бързо и с настроение за работа, а мога и да излизам без фон дьо тен, като никой от познатите ми не прави разлика в негативна посока. А имам доста взискателни колеги, особено сред мъжете, които държат на външния вид на женската част на състава. Сега е достатъчно да използвам фотозащитен крем, най-добре тониран, и лицето ми е гладко и същевременно „леко” през лятото. Не мога да кажа, че пигментните ми петна са изчезнали напълно, но кожата ми е гладка, а тенът - значително изравнен.

Честно казано, процедурите продължават по един час и е най-добре да не отивате забързани и да броите минутите, а да си отделите час и половина (за разгримиране, нанасяне на подхранващ слънцезащитен крем след процедурата и последващия масаж на лицето). Така ще можете да си отпочинете и да се насладите максимално на времето, което сте си определили само за вас.

Първият етап на процедурите започва с накрайник на лазера, който е за по-повърхностно третиране (или „типче” на медицински разговорен език). Първо се набляга на зоните около очите, тъй като там кожата е най-тънка и чувствителна, а накрайникът на лазера леко се затопля в продължение на терапията. Обикновено в тази зона, поне първоначално, се започва с по-ниска енергия (800-900 килоджаула), като постепенно се увеличава до 1200 кдж. След това бавно и методично се третира цялото лице, след което се сменя накрайникът с друг, който е за по-дълбоко проникване на енергията в дермата. Лазерът има четири вида накрайници, като докторът преценява според нуждите и състоянието на кожата на всеки конкретен клиент колко вида и кои типчета да използва. Въпреки че лежа със затворени очи в едно полумедитативно, полузадрямало състояние, винаги усещам кога д-р Стоянчова е сменила типчето – припукването на енергията става по-силно и започвам да усещам нещо като гъделичкане или леко парване, без болка, но с лек сърбеж! Отново се появява страхът ми от зачервяване и отново е безпочвен. Така че си полежах и си почивах, а сега в допълнение се наслаждавам на по-свежа и сияйна кожа. Ще ви пиша отново съвсем скоро, за да споделя крайния резултат.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР