Виолета Марковска - ще й се подредят нещата

Всеки човек има нужда от 10-15 мин. на ден, в които да помълчи

Адриана Попова 07 December 2015

Наскоро беше софийската премиера на „Жената на моя живот“ на режисьора Антони Дончев с участието на Виолета Марковска. Филмът разказва за драматичната и разкъсана от времето и пространството любовна история на двама кюрди – Лейла и Аза. Те са сгодени още като деца, но войната ги разделя. Вече пораснали, се срещат отново като бегълци от страната си. Лейла е вербувана за камикадзе, а Азад се влюбва в нея, без да е разпознал в лицето й годеницата от детството си. Филмът, който е по истинска история от времето на Саддам Хюсеин, беше представен във Варна на фестивала „Любовта е лудост“, а Вили Марковска вече спечели и награда за него – за най-добра актриса на Международния кинофестивал в Кипър.
 
Виолета Марковска идва на срещата ни в пълно с хора заведение с шестмесечния си син. Не го завива презглава, не го пази от хорските погледи и това ми харесва на фона на манията на повече или по-малко известните хора в България да крият лицата на децата си, да не ги показват в социалните мрежи. Дава ми усещане за нормалност, както и целият ни разговор с нея.

Малкият Красимир се ражда близо три години след сватбата й с финансиста Ивайло Ангарски. Вили консултира датата на раждането (със секцио) и името му с астролог, и бъдещето пред младия мъж изглежда светло – общителен, чаровен и много харесван. За бъдещето не знам, но Краси вече е общителен и харесван, поне мен ме спечели още на първата минута, когато захвана здраво палеца ми и ме погледна в очите с полуусмивката, популяризирана от онази обожавана от целия свят жена от Лувъра. Човек трудно може да устои на френското „ррр“, което се носи от количката му, когато той се самоприспива, и на английското му възпитание: ранно лягане и сън без нощно глезене, огладняване под час, самостоятелност от малък – спи в отделна стая и се занимава сам с играчките. Не искам да го свиквам да е дълго време на ръце, казва Вили. Според нея синът й по спокойствие на характера прилича на баща си, тя самата била по-своенравна като малка.

Изгубила е момичешката пухкавост на лицето си, която имаше преди десетина години, когато с нея се срещнахме за първи път. Скулите й изпъкват изящно. По-слаба е дори от периода преди бременността си. След раждането е свалила бързо качените килограми – а те и без това не бяха много, с глад и ходене по 10 километра на ден. Вили твърди, че няма проблем да дойде пеша с количката от Бояна, където живее, до посочена от вас точка в центъра на София. Може да я откажат единствено мъгла или силен вятър. Кърменето също помогнало за отслабването, въпреки че кърмата й спряла след първия месец.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР