Ивайла Бакалова: Превърнах астрологията от хоби в страст

Малко повече от година след зловещия инцидент, който едва не я уби в „Къртицата“, Ивайла Бакалова не само е на крака, но и ще дефилира на Sofia Fashion Week – събитието ще събере български и чуждестранни дизайнери в София на 17-19 септември

Борис Ангелов 17 September 2015

Снимка: Bulfoto и личен архив

Ивайла днес живее в Дубай, а с какво се занимава – вижте в интервюто специално за EVA

Ивайла,  как успя да преодолееш травмите?

От травмата ми е останал само един голям белег. Възстанових се много по-бързо и от най-оптимистичните прогнози на лекарите в България и Израел и съм убедена, че това е въпрос на дух. Такъв човек съм, че изпитанията ме амбицират, не ме събарят, никога не се самосъжалявам и сигурно това е още по-важно, когато човек преодолява нещо.

Всичко, което ни се случва – и най-ужасното, е ценен урок. Най-вече урок по съчувствие към другите. Освен това, както се оказа, всичко ми е било писано. Преди да вляза в предаването, видях хороскопа си и всичко беше там: голямо изпитание.

Отваряш интересна тема, защото към теб се обръщат за астрологични съвети както звезди от шоубизнеса, така и политици, олигарси...

Към мен се обръщат за съвет приятели. Аз не съм гадателка, нямам никакви претенции, нито пък правя пари от това. Просто превърнах хобито си да се интересувам от астрология в страст и понякога сама се шокирам от реакциите на хората – наистина успявам да разчета неща за миналото, които няма как да зная, и неща за бъдещето, които след това и най-недоверчивите ми казват, че са им се случили. Не крия от приятелите си нито доброто, нито изпитанията. Разбира се, всеки е в правото си да приеме или да отхвърли онова, което чува.

В последните години си далеч от София – беше в Лондон, сега живееш в Дубай. С мода ли се занимаваш?

Не, работя в голяма международна компания за недвижими имоти. Нашият офис е в най-престижния бизнес център в Дубай. С мен е и дъщеря ми Рая, живеем в апартамент.

Чувствам се добре в този град на бъдещето, защото, за разлика от България в момента – и казвам това с голямо съжаление, в Дубай има наистина широки хоризонти за развитие на амбициозните хора, които са решени да постигнат големи неща. Човек се чувства част от света, има шанса да общува с изключителни личности.

Защо тогава се завръщаш на българския подиум?

Приех да бъда лице на Софийската модна седмица, но това не е завръщане към моделството, което отдавна съм оставила зад гърба си. Просто подкрепям приятели, които искат да направят нещо ново и вълнуващо и вярвам, че ще успеят.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР