365 дни на Ивайла Бакалова

Това беше годината на неочакваните неща

Анета Дженева 01 December 2005

Виждаме се там, където Ивайла прави най-често срещите си - във виенската сладкарница на Кемпински (мястото е избрано стратегически така, че да може хем тя да си прави деловите срещи, хем дъщеря й Рая да вилнее наоколо. Бебето от нашата корица през декември 2003 се е превърнало в палаво и сладко момиченце. В момента, в който пристигам, Рая е отведена деликатно от баща си.)

В другия край на сладкарницата среща има и близначката на Ивайла - Божидара. Божидара знае, че тук ще се засече със сестра си и затова й е донесла специална блуза, изработена от самата нея, за концерта на Стив Вай, на който ще ходи Ивайла довечера: прозрачна, с надписи rock baby и love, с щампа кръст на гърба, както и миниатюрни прашки от същия прозрачен тюл! Дизайнерката на дрехи Божидара нямаше да е дизайнерка, ако не мислеше едновременно глобално и в най-малките детайли.

Ивайла е с тъмни очила, слаба като тръстика, пие фреш, както обикновено, и получава непрекъснато съобщения по телефона.

Ивайла, как ще наречеш тази година?

Тази година продължиха да ми се случват неочаквани неща. Преди време астрологът Иван Станчев ми каза, че неочакваните неща ще дирижират живота ми в този период. Това се оказа вярно. Най-неочаквано и за самата мен станах репортер на списание "Кой", после съвместно с Крум Маноилов (нашата компания Рickandmore) доведохме легендарните Скорпионс, Назарет, Стив Вай и самия Дейвид Копърфийлд.

Защо неочаквано да е последното - компанията? Не е ли обмисляна старателно?

Предложението от Крум беше да ръководя музикално списание. Дълго се колебах, защото ставаше дума за попфолк. Накрая реших да му предложа друго и ето, че стана.

Казват, че Копърфийлд ви е струвал 1 млн. лв.

Да, така е. По принцип гостуването на звезди от тази класа е много скъпо, а те не се интересуват дали сме продали всички билети. Не се интересуват и дали сме намерили спонсор за тази сума. Но се справихме. Копърфийлд напълни четири зали и продаде всички билети. Сега съм по-голям оптимист.

Вярно ли е, че правите планове да поканите Мадона?

Това би било страхотно събитие, но се страхувам, че звезда от тази класа изисква зала, каквато у нас няма. И второ, ще струва по-скъпо от Копърфийлд. Не мога да си представя кой би могъл да стане генерален спонсор. Засега сме по-скромни - искаме да доведем през пролетта Шакира. Преговаряхме успешно за Марая Кери, но за съжаление на нашата публика тя най-вероятно ще откаже засега европейското си турне. Имаме вече планове и за концерти с Ерос Рамацоти, Депеш мод, Хулио Иглесиас. Надяваме се преговорите с Кис и Ролинг Стоунс също да завършат успешно.

Кой осигурява кетъринга за звездите? Имат ли неизпълними желания?

Ние осигуряваме всичко. Сега например Стив Вай иска храната да е изцяло вегетарианска. Копърфийлд също имаше изисквания за храна, която не се намира лесно. Но се справихме. Най-трудно ни беше с желанието на Скорпионс да им осигурим любимия коняк - Давидоф. Едвам успяхме.

Какво замисляте с български звезди, кого менажирате?

От началото на октомври работим съвместно с новоткрития хотел "Тамплиер" в Банско. Там сме договорили участие на Ивайло от Стар Академи, с когото имаме договор, и на Д2. Предстоят ни много и разнообразни музикални проекти за следващата година.

В личен план щастлива ли беше 2005?

Да, и щастлива, и белязана от тежка загуба. Пораснах много, много се промених и това промени връзката ни с Румен. Сега си давам сметка, че малко бях подценила значимостта на семейството и възможността да споделяш живота си с любимия човек. Славата и това че на пръв поглед лесно получаваш неща, за които другите само мечтаят, те карат малко да се забравиш. Но аз, слава богу, успях здраво да стъпя на земята. Сега повече от всеки друг път имам своите приоритети - Рая, семейството, работата.

Тази година загубих баща си. Не е родният ми баща, но ни е отгледал нас, петте деца на майка ми. И го наричам татко. Много ми беше мъчно. Трябва човек да не забравя да казва на хората, които са му скъпи , че ги обича. Толкова е просто. Откъм работа - беше напрегната година. Вече завършвам, ходя на очни в Института по световно и национално стопанство, на лекции в събота и неделя, пиша реферати и доклади. Много ми се чудят преподавателите. Но уроците по мениджмънт ми помагат в работата, особено при подписване на договори, при изготвяне на маркетингови стратегии.

Раздели ли се с подиума?

Да, за да стана за един ден пак манекенка, трябва да е някакво изключително предложение. За мен е затворена страница.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР