Моля, оставете думите да си починат!

29 April 2015

Не, това не е призив към българските писатели, макар че се отнася за по-голямата част от тези неуморни труженици на словото. Това е призив към родните пиар специалисти. Моля ви на колене, оставете думите да си починат! Смилете се над мен!

Имейлът ми всяка вечер прилича на сметището край Суходол, ако не съм намерила време да го разчистя. Наблъскан е с ненужни, безсмислени имейли от десетки настървени пиари. След като получих по имейла пиар, че „Бони припадна по време на селфи”, си мислех че поне за тази седмица той ще държи първенството по тъпотия. Но не би. Вчера получих следния имейл: „Здравейте, Мис Плеймейт Светлана Василева ще има задачата да скове зайчарник, кошмари в мола очакват София от село Сборище.”

Копирам по-долу следния имейл и моля читателите да ми обяснят какво значи, ако могат. Изпратен е от „Агенция Тенев“ и то в два екземпляра по електронната поща, в случай че единият се загуби по пътя. Може би ще забележите дребната подробност, че е изпратен в неделя. Може би ще забележите пунктуацията и виртуозната стилистика.

Ето го копиран и фамозният имейл:

Някои агентурни размисли относно . . .

Господ търпи грешниците,но не завинаги! -темата на аген/Т/ция «Тенев».

Днес е неделя, 29 март, 88-ят ден от 2015.До края на годината остават още 277 дни.

5 Неделя на Великия пост -­ Преп. Мария Египетска.Преп. Марк, еп. Аретусийски и св. Кирил дякон.

-машина

На тази дата:

1430 – Султан Мурад II превзема Солун

1461 – Край на Войната на розите – крал на Ан……………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Родени са:
1484 - Johann Spangenberg, composer
1519 - Carlo Caraffa, Italian cardinal
1553 - Vitsentzos Kornaros, Greek Renaissance poet (d. 1613 or 1614)
1561 - Santorio Sanctorius, TriesteRod …………………………………………………………….…………………………..

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Мисъл на деня :

Колко ужасно е,да осъзнаем,че това което хората говорят за нас е истина-Логън Пиърсейл Смит,англо-американски есеист(1865-1946).

Информация на ухо:

Ние имаме две уши и само един език,за да слушаме повече,а да говорим по малко.

 

Това е една малка част от имейла. А самият имейл е една стотна от общото количество безсмислици, които замърсяват електронната ми поща. Защо въпросният изпращащ не се вслуша в собствения си съвет да говори (или пише) по-малко?

Да не си помислят пиар специалистите, че не ги харесвам. Напротив. Само че ПР може да значи и Помага на Работата, и Пречи на Работата. В зависимост от самия пиар специалист. Просто си мечтая да има обявен Свободен от пиари ден (имам предвид съобщения в електронната поща), така както има ден, свободен от цигарен дим.

ВИЖ КОМЕНТАРИ
1
fairy
11 May 2015, 18:54

каквото повикало, такова се обадило! Докато има медии, които ни заливат с простотиите на разни миски и проститутки, и чалгарки - ще има и разни люде, които смятат, че безмозъчните занимания на подобни персони са интересни за хората! затова- моля, не ни занимавайте с такива нищожества!

ТВОЯТ КОМЕНТАР