Между кориците

Великолепната, нобеловата, сладката и смешната книга на месеца

eva.bg 13 April 2015

Великолепната
Лиса Дженоува „Все още Алис”, ИК „Интенс“

Джулиан Мур спечели Оскар с ролята си във филма по книгата. Алис е професор в Харвард, когато я диагностицират с ранна форма на Алцхаймер. Постепенно тя губи спомените и ориентирите си в живота, но не и любовта на мъжа си и трите си деца.

Нобеловата
Алис Мънро „Само живот”, ИК „Сиела“

Алис Мънро спечели Нобелова награда през 2013 г. От първата й книга с разкази, преведена на български, разбираме защо – дори от привидно банални женски съдби тя успява да извади зрънца злато. Наричат героите й „малки хора с големи чувства“.

Сладката
Лора Флоран „Шоколадово докосване”, ИК „Кръгозор“

Шоколадът на шеф Доминик Ришар е тъмен и страстен като самия него. Джейми Кори е луничава до корена на косите си и обожава трюфелите на Доминик, тарталетите му, карамелите му. И двамата крият тайни, въпросът е имат ли бъдеще заедно?
 
Смешната
Калин Терзийски „Разпилени разкази”, ИК „Сиела“

Кайо Терзийски е отпуснал повода на въображението си, в резултат то е вдигнало някъде към 260 км/ч. На предната седалка до шофьора седи и г-н Сарказъм, затова никой не е пожален – ни Мечо Пух, ни Крум Страшни, ни Юнг, още по-малко – Евгени Минчев.

Во язицех
Дона Тарт „Тайната история”, ИК „Еднорог“

Всеки, който се интересува от литература, говори за Дона Тарт – носителка на „Пулицър“ за 2014 г. Едни са във възторг, на други интелектуалната претенция им присяда. Опитайте я и вие с историята на Ричард Папен, който попада в тайно колежанско общество.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР