Петъчно момиче: Гергана Добрева

5 въпроса за съвършения уикенд към вокала на група "Ша-Ша"

10 October 2014

"Аз съм Гергана Добрева. Певица съм по душа, призвание, професия и образование. Това е хобито ми и начинът ми да бъда себе си. Въобще ако не бях артист в този живот, едва ли щях да знам как да го играя всеки ден. Занимавам се с рокендрол съзнателно от 15-годишна, когато започнах да свиря на китара и да пея. Израснах в семейство на музиканти, така че около мен витаеше този дух, но без насилие и принуда… За мен най-естественият начин на живот е да се става на обяд, да се учат песни, да се събират музиканти, да се пие кафе вечер, да се стои до сутринта. Отгледана съм като нощна птица още от малка кукумявка и обичам да си лягам, когато стават петлите.

Групата ми се казва Ша-Ша, шарена, шантава, непослушна е и много я избива на пънк. В нея, заедно с моя колега Цвъри, още от началото замесихме  много стилове - блус, рок, фънк, джаз, а пък аз й турих и една щипка пипер в текстовете, добавих театър, разкърших я с танци и се получи едно чудесно кабаретно шоу. В момента групата е вече голяма, порасна до квартет. Имаме си истински вносен италиански басист - Доменико и чудесният ни барабанист Алекс, който дълги години е работил в истински цирк, така че е свикнал на маймунджилъци..:)

Тази година завършихме третия  си албум - „Вятър и мъгла”. Предстои ни промоция на ново видео, която ще се случи до края на октомври в София. Най-официално смятаме да представим клипа на песента „Ела с кака” в село Ъглен на първи ноември, където го и снимахме благодарение на хората от https://www.facebook.com/ostava.me, които ни поканиха и направиха незабравим един уикенд! За снимките ангажираха едва ли не всички животни на селото, а на мен ми се наложи да карам каруца сам-самичка с три деца в нея  Така че ви каня в Деня на будителите 01.11.2014  в читалището на с. Ъглен на един Ша-Шав концерт и да отпразнуваме продукцията с всички, които участваха в нея.

1. Съвършеният уикенд за теб е:

За мен уикендът е най-натоварената част от седмицата. За музиканта петък означава понеделник. Това значи, че ако не сме започнали да свирим още от сряда или четвъртък, вече е крайно време. Поне две нощи няма да се спи, ще се пътува, ще вия с цяло гърло срещу луната, а дори и да я няма - пак. Ще пия кафета по бензиностанциите, ще слушаме музика в колата, ще подрънкват кенчета бира около мен  Ако не е по работа, то съвършеният уикенд ще бъде същият, само че крайната дестинация ще е море или планина… абе въобщ … така ми харесва да живея. Е, има уикенди, в които мечтая за тишина и уютен огън, но те могат да се правят и в понеделник, и във вторник…

2. Три неща, които ще направиш този уикенд: 

Аз знам какво ще направя - ще си стегна китарата, ще си обуя ботушите, че вече не става за кецове май и ще се опитам да изглеждам доспала, само че не знам какви са трите изненади, които ми е подготвил той... ще видим.

3. Три неща, които няма да направиш този уикенд: 

Няма да ме видите във фейсбук до неделя най–вероятно… може би няма да се прибера вкъщи и НЯМА да спра да пуша.

4. Твоята уикенд закуска: 

Няма такава… евентуално се случва следобед, ако ще я има… нещо като сандвич... и обезателно много кафе, а после идва нощта…

5. Твоето четиво за уикенда: 

Обикновено чета табелите по пътя, в колата ми става лошо и гледам само напред. Иначе като се прибера тази неделя бих чела биографията на Боб Дилън, която вече трябва да връщам или ако някой добър човек ми даде тази на Леми Килмистър, няма да се разсърдя също… ей такива работи.

1 КОМЕНТАР
1
Vesela
10 October 2014, 12:38

Елън Помпео ;)

ТВОЯТ КОМЕНТАР