Моят ангел хранител е рокер

02 October 2014

Откакто моята приятелка ми каза, че си представя нейния ангел хранител като Майкъл (Джон Траволта) във филма „Майкъл“, с цигара в уста и склонен към хазарт (кой знае защо хазарт, но тя е необикновена и няма как нейният ангел хранител да е обикновен), в ума ми се загнезди въпроса: а как изглежда моят собствен (ако въобще собствен тук е подходящо определение)? Често, когато съм ужасно смачкана и отчаяна, вечер заспивам със смътната идея за моя ангел хранител. Тя, идеята, е по-скоро бяло облаче, от което наднича усмихнато и благо лице, което ми казва: спокойно, остави тревогите за малко, аз ще се погрижа, ще превържа раните ти и ще посоча на късмета улицата, по която обикновено минаваш.

Напоследък обаче имам чувството, че моят ангел хранител се е изгубил на някое доста по-интересно от София място, където се забавлява и забравя за задълженията си. Една вечер толкова се опитвах да установя телепатична връзка с него, че заспах и го сънувах. Кой знае защо, беше с черно кожено яке, дълги коси и дискретна татуировка на врата, която упорито се опитвах да разчета. Защо ме изостави, попитах го, къде се изгуби?

Не съм те изоставил, каза моят странен ангел хранител, който приличаше по-скоро на рокер, отколкото на бяло облаче, от което наднича усмихнато и благо лице. Просто ти страстно се напрягаш да се справяш сама с всичко и аз имам чувството, че не съм ти нужен. Напрягаш силите си до краен предел. Не вярваш явно в силата на чудесата, а само в себе си. Тогава за какво съм ти аз!?

Ужасно се стреснах от тази простичка истина, която не ми беше идвала наум. И се събудих. Почти съм готова да се закълна, че усетих лек полъх на ангелско крило.

И понеже вече нетърпеливо се питате каква е поуката от тази история (нали така са ни учили - че винаги трябва да има поука), ще ви кажа. Макар че аз просто разказах съня си и не вярвам, че сънищата са поучителни. Та поуката за мен е, че вместо да се нагърбвам с всичко и да правя чудеса от храброст, да оставя чудесата на тези, на които им е работа. Аз съм обикновен човек и не трябва да се обвинявам за това. Просто тази вечер ще ида да потанцувам.

 

ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР