Между кориците

Ренесансовата, мистификацията, любовната, необходимата и страстната

eva.bg 17 March 2014

 

Ренесансовата
Микеланджело, ИК „Персей“

Книгата събира стихове, писма, илюстрации със скулптури и фрески на Микеланджело, включително в Сикстинската капела. Разказ от първо лице за големите любови и вдъхновения на гения – маркиза Витория Колона и младия Томазо деи Кавалиери, с когото имат 30-годишна връзка.


Мистификацията
Робърт Галбрейт, „Зовът на кукувицата“, ИК „Колибри“

Чернокожа красавица се самоубива със скок от балкона. Дали е така се наема да разнищи частният детектив Корморан Страйк, мрачен ветеран от Афганистан. Книгата е от Робърт Галбрейт, но вътрешен човек издава пред в. „Сънди Таймс“, че зад псевдонима се крие г-жа Хари Потър – Дж. К. Роулинг.


Любовната
Марк Хелприн, „Зимна приказка в Ню Йорк“, ИК „Интенс„

Ню Йорк преди Първата световна. Виртуозен крадец се опитва да ограби богаташко семейство. В уж празното имение се натъква на болно момиче. Любовта им е една от най-красивите и необикновени истории в съвременната американска литература. Гледайте в кината филма по книгата.


Необходимата
Алберто Анжела, „Imperium„, ИК „Колибри“

Ще ви трябва, ако пътувате за Италия и искате да разберете миналото й. Почти документална обиколка из Римската империя, увлекателна като роман. Оказва се, например, че в един момент римляните взели да се развеждат начесто и спрели да раждат деца. После империята им рухнала.


Страстната
Зюлфю Ливанели „Историята на моя брат“, ИК „Книгопис“

Гибелна катастрофа. Влудяваща любов. Нелеп арест. Тъмничен затвор. Неочаквано освобождение. Открадната любов. Далечно пътешествие. Страсти, способни да разбудят и фараон от вечния му сън, бушуват в най-четената книга в Турция за 2013 г. Има и българка, заподозряна в убийство.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР