Мадона - гений на маркетинга

Тя пристига в Ню Йорк с 35 долара в джоба и с култовата реплика, отправена към таксиметровия шофьор: "Откарайте ме в центъра на събитията"

eva.bg 01 May 2019

Снимка: getty images/guliver

Годината е 1979, а името й все още е Мадона Луиз Вероника Чиконе. (Мадона е истинското й име, не псевдоним, както мислят много хора, и освен това тя няма италиански корени. Майка й, също Мадона, е от френско-канадски произход.) Днес Мадона печели по ститици милионит годишно и е все още в центъра на събитията!

Как амбициозното момиче от Бей сити, Мичиган, стана мултимилионерка? Как успява да превърне всичко в пари? Как успява да се задържи в центъра на общественото внимание независимо дали публиката я вижда предизвикателно гола, или облечена в рокля на цветенца на Миу Миу, закопчана до брадичката, независимо дали продава албума си Sex или книжката си с детски приказки?

1963-а: сираче на пет ГОДИНИ, с пет братя и сестри

Мадона остава сираче на пет години, когато майка й умира от рак. Тя преживява много тежко това събитие. "Имах чувството, че са ме захвърлили. Две години след смъртта на мама живеех с убеждението, че и аз съм болна от рак. Представяте си какво означава това за едно петгодишно дете." За да изкарва джобни, Мадона заедно с приятелката си пече кейкове и ги продава за дребни стотинки пред къщи. Когато е на 8, баща й се жени за икономката. Раждат се още две деца.

Семейството е много набожно и всяка сутрин будят децата в шест, за да се молят в църквата. на момичетата е забранено да се гримират и да се кипрят. Мадона обаче иска точно обратното. Тя иска да се отличи и изпъкне сред многобройните деца. Три години учи балет при Кристофър Флин, известен учител и хомосексуалист, от когото получава и първите си уроци по разкрепостеност. Иска да танцува, да пее, да играе на сцена. И да е най-добрата.

1978-а: в центъра на събитията

През 1978 г. 19-годишната Мадона взема самолета за Ню Йорк въпреки съпротивата на баща си и пристига с един куфар, в който има стари дрехи, балетни обувки и 35 долара.Таксиджията я оставя в центъра на шумния водовъртеж на Тайм Скуеър. И иска 15 долара - почти половината от нейното състояние. Слаба, дребна, само 162 см, с дълга кестенява коса и магнетични сини очи, в които се чете желязна решителност и амбиция да покори света - така изглежда материалното момиче през 1978 г.

следваща страница »
2 КОМЕНТАРА
2
Теория на Конспирацията
02 January 2020, 21:23

Новина от 18.06.2004г.:
Поп-звездата Мадона обявява днес на живо в ефира на АВС за смяната на своето име, съобщи Religiabg.com.
Певицата мотивира стъпката си, като заяви: "Кръстена съм Мария-Луиза в чест на моята майка. Но майка ми почина от рак още на младини и това е причината сега да сменя името си. Искам да взема енергия от друго име".

1
HN
19 May 2019, 01:09

Бащата на Мадона е италианец. Според вас, това нямане на италиански корени ли е?

ТВОЯТ КОМЕНТАР