Между кориците

Тайнствена смърт на блондинка винаги е вълнуващ сюжет, а какво да кажем, когато става дума за блондинката с голямо Б?

19 December 2012

Джон Паркин "Философията „Майната му“, ИК AMG
Джон Паркин ни спечели с прозрението, че изразът „Майната му“ е идеалният западен еквивалент на източните духовни идеи за освобождение и релаксиране. Освен това, произнасяйки тези вълшебни думи, ние се спасяваме от пеенето на мантри, носенето на оранжеви дрехи и яденето на боб.


Кристофър Сандфорд "Миг Джагър бунтарят-рицар", ИК "Еднорог"
Когато през 1964 г. питат фенка на Джагър какво му харесва, тя изпищява: „Стъпалата“. Разбира се, не те са тайното оръжие на Мик, а мрежата от сексуално привличане, която мята върху публиката. Книгата е неофициална биография на Джагър, вероятно и затова – истинска.


Ивайло Борисов "02. Екзистенциален ромн", ИК "Колибри"
Ако сте пропуснали последните няколко години, проспали сте ги, да речем, в някоя пещера, и искате да разберете как изглежда съвременният млад български мъж, хейтър, лузър, гъзар, любител на пици, какъв е речникът му и дали и колко е забавен – ето книгата.


Джеймс Бейкър "Тайният дневник на Мерилин", ИК "Обсидиан"
Тайнствена смърт на блондинка винаги е вълнуващ сюжет, а какво да кажем, когато става дума за блондинката с голямо Б? Младият следовател Бен Фицджералд намира дневника й и разбира, че официалната версия за самоубийство издиша.


Сабине Тислер "Колекционер на деца", ИК „Ентусиаст“
Най-големият страх на всеки родител се е сбъднал – синът изчезва, докато е на почивка в Тоскана със семейството си. 10 години по-късно майката се връща в Италия, за да се опита да разбере истината. Психотрилърът се е харесал много на германците, а тези хора разбират от ужаси.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР