Между кориците

Да четете тази книга е все едно да сте в Рио по време на карнавала – необузданите страсти буквално опияняват.

16 October 2012

Жоржи Амаду "Тереза Батиста уморена от битки", ИК „Колибри“
Да четете тази книга е все едно да сте в Рио по време на карнавала – необузданите страсти и смуглата красота на телата буквално опияняват. Големият разказвач на Бразилия ще напълни чашата ви догоре с историята на красивата Тереза Батиста и дивния капитан Жереба.


Марина Фиорато "Мадоната на бадемите", ИК „Кръгозор“
Прочутият ликьор амарето е толкова вкусен, защото е измислен от влюбена жена. Някъде през XVI век Симонета ди Сароно измисля питието от сок на бадеми в чест на художника, който я рисува. Симонета е млада и красива вдовица, а кой художник би устоял на подобно съчетание?!


Ивлин Уо "Упадък и падение", ИК „Колибри“
Английски хумор форевър. Ивлин Уо описва умно и забавно историята на абсолютния карък Пол Нитопенс, който, така както няма нито пенс, се забърква с ужасно очарователна и престъпно богата аристократка, заради което му се налага да изтърпи и малко затвор.


Оуен Локанън "Професионалистите", ИК „Обсидиан“
Отвличаш милионер, искаш 50 хил. долара откуп и го заплашваш да мълчи. Какво ще стане обаче, когато отвлеченият разбере, че заплахата е била фалшива? На четиримата младоци, които са се захванали почти на шега с този бизнес, им предстои да разберат.


Милка Стефанова "Легенди от хайдушките планини", ИК „Дамян Яков“
Има такива книги – за ценители на някоя тясна област на познанието, в случая историци и пещерняци. Легенди за несметни богатства, затрити красавици и за антиглобалистите в Османската империя – хайдутите, извират от дъната на над 50 пещери, описани в книгата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР