Мариан Кюрпанов

има свой бизнес и се чувства пораснал

Ваня Шекерова 03 March 2007

Мистър България 1999 Мариан Кюрпанов, който от близо 7 години работи в Италия като модел, се върна в София за откриването на новия и единствен засега у нас магазин на търговската верига Oviesse в Сити Център. Мариан е не само рекламно лице на марката за 2008, но и неин франчайзър за България.

Мариан се появява на срещата ни с два букета от червени рози, все пак е денят на Свети Валентин. Усмихнат обяснява, че единият е за приятелката му, другият - за приятелката на най-добрия му приятел.

Мариане, италианка ли е жената, за която носиш този букет?

Не, българка, която отдавна живее и работи в Италия. Светослава, от година и половина сме заедно. Запознахме се в телевизията, където доскоро имах ангажименти. И си говорихме 40 минути на италиански, преди да разберем, че сме българи. Между другото, Теодора Стефанова, гледачката, ми беше казала преди доста време, че ще живея с българка в Италия, тогава не й повярвах. Както и на това, че ще уча в Италия.

Какво учиш? По едно време разправяше, че имаш желание да станеш зъболекар.

О, с тази мечта приключих отдавна. Реших, че съм много контактна личност и ще се занимавам с връзки с обществеността и реклама. Това в момента уча в частен университет, в който курсът по моята специалност се смята за един от най-добрите в Европа.

Добре ли се чувстваш като модел в Италия? Преди да заседнеш на Ботуша, мина и през Париж...

Там не бих се върнал никога, французите са непоносими. В Италия ме менажира агенция Фешън, най-голямата. Имам достатъчно ангажименти, които ми носят пари - аз съм извън конфекцията заради размерите си, но ме ангажират за снимки на каталози за мъжка козметика, 80% от каталозите за бельо и бански ги правят с мен, имам договор с Colmar, фирма за спортно облекло.

Когато не снимаш предимно гол, как се обличаш?

Дънки, пуловер, удобни дрехи, без да съм много раздърпан, все пак не съм на 16. Мога да определя стила си като smart casual.

Къде живееш и каква кола караш?

В Милано имам квартира, карам страхотен мотор и малка кола.

Каква е връзката ти с Дарина Павлова? Говори се, че сте много близки, виждали са ви заедно.

Готов съм да съдя този, който разпространява слухове за моя връзка с Дарина. Аз познавах покойния й съпруг от много години. С Дарина не сме близки. Веднъж дойде в Милано със своя приятелка от Вашингтон, обади ми се и ги водих из града и по ресторанти. Тогава изглежда са ни засекли и са пуснали слуховете за някаква по-специална връзка между нас.

Сега, след като имаш вече и свой бизнес, чувстваш ли се пораснал?

Да, пораснах. Мисля, че съм взел правилно решение да инвестирам много пари в България. Не е случаен изборът на марката Oviesse, тя е във възход и има много добра търговска политика, показват маркетингови проучвания. В Италия няма град без техен магазин, искам да направя верига и в България - на едно място, в един магазин всеки да може да намери по нещо за всеки член на семейството. На добра цена и с перфектно качество над 3000 артикула за всички възрасти - дрехи, бельо, бижута, аксесоари, включително и за дома.

Не се ли мериш в модни марки от по-висок клас?

Има време и за това. Не искам да издавам намеренията си.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР