Алекс Енева, зад кулисите на ваканцията

Рецептата за добра форма през лятото на Александра Енева, хореограф и ментор във формата „Като две капки вода“, е проста и се събира в няколко думи: слънце, плаж, тен, вода, сърф и... колкото може по-малко дрехи

Ирина Иванова 11 August 2017

Снимка: личен архив

Алекс се занимава с танци още от дете, макар че в семейството й няма танцьори, а по-скоро спортисти. В Държавното хореографско училище обаче се записва по изрично настояване на леля си и седем години изучава класически балет. После сърцето й я отвежда при съвременните танци и модерния балет, но е убедена, че класическата подготовка е от изключително значение. Танцувала е в няколко балетни формации, преди да се появи на телевизионния екран като една от адреналинките в „Господари на ефира“, след което животът й наистина се променя, при това на много нива. Днес Алекс е щастлива майка на двегодишния Еди от връзката й с Бедрос Халваджиян, а заедно със своя балет „Фънки Мънкис“ са част от повечето предавания на продуцентската компания на Магърдич Халваджиян Global Films. 

В момента на интервюто Алекс е изключително ангажирана около турнето на Люси Дяковска, в което участва и нейната танцова банда. Разказва ни, че самата тя вече не танцува на сцената, по-скоро е зад кулисите, работи върху хореографията, но и репетира всеки ден в залата с всички останали. Твърди, че така се чувства страхотно и сцената не й липсва. И че „Фънки Мънкис“ са нейна сбъдната мечта. „Нашата група има едно основно ядро от 5-6 души, с които се познаваме от доста години, работили сме заедно и преди това, но от 5 години сме част от „Като две капки вода“, още от първото издание на шоуто. Страхотни приятели сме, като семейство и съм много щастлива, че имаме възможност да сме заедно и да правим само онова, което наистина ни харесва, без да сме принудени да приемаме всякаква работа. Искаме само да ни е готино и да се забавляваме, а идеята ни е в близко бъдеще да направим и школа за танци. В момента обаче сме много ангажирани и не можем да отделим време за това“ – казва ни Алекс и все пак отделя време, за да сподели с EVA своя летен план за добра форма и още по-добро настроение. Оказва се, че сме попаднали на точния човек, защото Алекс е просто луда по лятото.

Винаги си в страхотна форма, Алекс. Как ти се получава?

90% е ген. Причината не е в това, че непрекъснато се движа и танцувам, защото има хора с моя двигателен режим, на които все пак им се налага да се ограничават. Аз не се ограничавам с нищо, никога не съм се ограничавала и категорично смятам, че всички диети, направени по калъп, особено тези с по-сериозно гладуване, са вредни и не водят до нищо добро. За лечебното гладуване под лекарски контрол нищо не мога да кажа, защото нямам наблюдение, но диетите – не! Вярно е, че не ям McDonalds, но само защото не обичам. Не обичам обаче и зелени салати.

С какво се храниш тогава?

Сега през лятото – с тараторче, тиквички, повече плодове, но не от всички – пъпеш, диня, малини, ягоди са моите. Но май всъщност най-обичам тестени неща – паста и други италиански вкусотии. С Бебо си падаме по мексиканска храна и вкъщи дори готвя чили кон карне, като го правя с много люти чушки, защото и двамата обичаме люто. Риба също правя – във фолио, без мазнина, картофки... Традиционните летни неща, наистина нищо специално.

Значи поддържаш форма с тестени неща и люто, браво! Че аман от тази киноа!

Киноа готвя, но само за Еди. Всъщност повечето т.нар. здравословни рецепти ги правя специално за него.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Васа
14 August 2017, 00:16

Много е готина и земна.

ТВОЯТ КОМЕНТАР