Александра Сърчаджиева: Не можеш да кажеш на скъпата си кола обичам те, защото няма да ти отговори

Въпросът, който най-често задават на Александра по повод шоуто на Нова ТВ „Фермер търси жена“, което тя води, е какво ще спечелят участниците, след като няма обявена награда примерно от 100 000 лв., апартамент в София или лъскав автомобил

Мариана Антонова 24 October 2011

28-годишната актриса реагира спонтанно, искрено учудена, че хората не виждат очевидното: „Как какво ще спечелят? Любов!“ При всяка друга млада жена този отговор би звучал сладникаво, декларативно и рекламно. Не обаче и при Алекс, защото главният урок, който тя е изстрадала в нестандартния си живот, е, че споделената любов е най-ценният подарък, който съдбата може да ти даде.

Любов на нула, любов на шест

Любовта между родителите на Александра - актьорите Пепа Николова и Йосиф Сърчаджиев, била нежна и красива според колегите им от Сатирата. Проблемът бил, че Йоско има съпруга, дъщеря Ана и доведен син Пролетсин.

В крайна сметка блудният съпруг се прибира при семейството си и щастието на Александра да има баща до себе си продължило само година. След това Сърчаджиев завежда дело за отнемане на родителските права и волно или не наказва още повече втората си дъщеря, без тя да има вина за забранената любов между него и майка й. Не спечелва делото, но пропастта между него и Пепа става толкова непреодолима, че те никога не си проговарят, а Йосиф и до днес не поддържа контакт с детето, родено от страстната им връзка.

Въпреки обидата на отхвърлено дете Александра смята, че не й липсва късмет. Защото е получавала от майка си огромна, безрезервна обич и самочувствие, че и тя може да бъде най-ценното нещо в нечий живот. И защото когато Господ й отне Пепа, до нея застана актьорът Иван Ласкин и буквално я заля с любов.

...Срещаме се в парка „Заимов”. Александра идва с дъщеря си, след като двете са работили повече от 8 часа за „Фермер търси жена“. Защото София е неотлъчно до майка си от първия момент на ангажимента й към предаването. Алекс е уморена, но видимо спокойна и щастлива. Каква е тайната на самочувствието й?

Александра Сърчаджиева пред EVA за простичките неща от живота, които ни карат да се чувстваме големи.

Александра, забелязвам, че си влязла във форма след раждането.

Е, мисля, че имам да свалям още 2 кг. Гледането на дете е голяма въртележка, обаче не се оплаквам. Всичко си заслужава.

То и да се оплакваш...

...няма да има полза. Абсолютно сами си гледаме дъщерята с Иван. Нямаме баби, дядовци, нямаме кой да ни помага. Като си сам, нямаш време нито да се паникьосваш, нито да изпадаш в следродилни депресии. Трябва да се справяш. Просто няма как.

Затова ли вземаш с теб София, когато снимаш във „Фермер търси жена“?

И да имаше на кого да я оставя, нямаше да го направя. Грехота е да имам кърма, а тя да се храни с изкуствено мляко. В началото се притеснявах, че всеки ден ще пътуваме и ще сме на различно място, обаче всичко е наред. Справяме се.

Като даваха анонса за предаването, си мислех, че няма да се получи, защото какви ли фермери има у нас.

И аз така си мислех. А се оказа, че нашите фермери са много сериозни момчета. Млади, готини, интелигентни, успешни.

Другото, което никога не съм си представяла, е, че е възможно млад, успешен в бизнеса и с достатъчно пари мъж да остане без жена до себе си.

Всъщност около тях има много жени, но повечето се интересуват само от парите им. Единият от фермерите каза, че когато излиза някъде, се представя за тракторист, за да избегне меркантилните жени. Друг сподели, че приятелката му го изоставила, защото не я задоволявал... финансово. Не знам какво е търсила тази жена. Рядко в днешно време се срещат млади хора, които наистина сами са постигнали нещо в живота си. За мен това е страхотно.

Има ли любов в предаването?

Има страхотни влюбвания, изобщо любовта в предаването е на шест. Аз съм актриса и усещам фалша. Тези влюбвания са истински. Дано от тях да излязат сериозни връзки.

Преди си отказвала предложения за тв предавания. С какво те изкуши това?

Знам, че телевизията дава голяма популярност, но не смятам, че трябва да е на всяка цена. И то виж, като си чакаш, идва подходящото предаване за теб. Хареса ми, че е много положително и романтично. От доста години в българския ефир няма такъв риалити формат. Хората са се записали да участват не за да спечелят коли, пари или апартаменти, а за да намерят любовта на живота си. Няма нищо по-важно от това да се бориш за нея и да я спечелиш. Какво като си най-богатият на света? Няма да кажеш на колата си от 500 000 евро обичам те, защото тя просто няма да ти отговори.

Не съм те виждала от 10 години. Какво се промени в теб за това време?

Чувствам се такава, каквато съм била винаги. Само където ми се наложи много бързо да порасна, след като загубих майка си. Може би станах малко по-сериозна, а пък не ми се иска. Детето все още е някъде вътре в мен и жадува да прави щуротии...

Наистина ли беше съвсем сама, докато майка ти ходеше по болници и когато я изпрати в последния й земен път?

Само двете изживяхме каквото се случи. После останах съвсем сама. Ужасно е. Не го казвам, за да се оплаквам. Просто искам да кажа, че е страшно, защото в един миг животът ти се преобръща. Ако имаш семейство, дете, ще се вземаш в ръце и ще продължиш. Аз тогава наистина си нямах никого. И си казвах: защо да вървя напред, за какво ми е, какво да правя тука сама. Не исках да живея. Добре че бяха приятелите. А и Иван застана тогава до мен.

Значи по това време Иван вече е бил в живота ти?

Беше, но като приятел, не бяхме гаджета. Тогава той остана да живее при мен. Просто паралелно се случиха нещата. Едното като че ли отключи другото.

Чуха се коментари, че с Иван повтаряш модела на поведение на майка си.

Омръзна ми някой да ме коментира правя ли грешка, Иван ли прави грешка с мен. Имам най-прекрасната грешка на света, наречена София. Дай боже всекиму!

Имам предвид, че когато станахте гаджета, Иван беше женен.

Когато се появих в живота на Иван, той от две години не живееше с жена си. Просто не е човек, който говори за личния си живот. Аз самата даже не го знаех. И си виках: Боже, какво става. Той е женен, има семейство...

...пък идва да живее при мен...

Не, не. Казвах си го много по-рано. Между нас все още нищо не се беше случило. Знаех, че ме харесва и че аз го харесвам, толкова. Така че не се е налагало Иван да избира. Той е мъж, който приключва с една връзка и тогава може да започне нова.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР