FaceБуки на Любен Дилов-син

Любо ги умее смеха и остроумието! Удават му се неуморно, всекидневно! Припомня ни го отново с най-новата си книга faceБуки. В нея са събрани личните му постинги от година насам в двете му фейсбук страници.

Лилия Илиева 10 November 2010


Възможно е и да са ви познати, особено ако сте сред приятелите му в социалната мрежа. Феновете само на страницата Luben Dilov-junior са 15 000. На другата били непреброими и страницата се разкапвала „като прокажен на въртележка“. А постингите Дилов ги пише в ранните часове на деня (спи не повече от 2-3 часа в денонощие от 30 години насам) пред чаша силно двойно кафе, каквото пие по много.
За EVA сподели, че в момента подготвя в съавторство книга за времената на прехода, която предстои да излезе в началото на 2011-а.
FaceБуки е прекрасно издание, което си заслужава да имате. Макар и познати, мъдростите и каламбурите на Любо Дилов-син се четат с удоволствие. Приятни са и пълни с атмосфера и елегантните снимки на автора, направени от Венета Тилева. Ето няколко от постингите, които публикуваме с любезното съгласие на Дилов и на издателство enthusiast.

6 август 2009
Прочетох всички книги на Стефани Майер и все още не съм наясно: какво е отношението на вампирите към неразположените жени? Дали пък да не взема да патентовам превръзки „Граф Дракула“. Не оставят нито капка… Ето, заради подобни размисли пак закъснях за работа!

8 септември 2009
Каня всички приятели, намиращи се в района на Созопол, на парти „Работническата класа отива в рая!“. Направо от терасата на хотел „Корал“. Созопол.

14 септември 2009
През първия си работен ден се чувствам като църковен покрив с гръмоотвод. Сиреч изпитвам известна неувереност...

25 септември 2009
Продължавам по вчерашната тема: Когато Адам закъснял една вечер в Райската градина, Ева - както е редно - му устроила грандиозен скандал! Къде скита, какво си мисли, с кого е бил?!
„С кога да бъда, ма? - троснал се Адам. - Само аз и ти сме! Всичко останало е само звяр и природа!“ Ева замълчала, но когато Адам заспал, за всеки случай му преброила ребрата! Изобретяването на двата пола е най-великото откритие в историята на шоубизнеса! Аз пък отивам да плувам в Созопол, също едно плаващо ребро…

30 септември 2009
Всеки помнел първата си брачна нощ... Но - айде малко по-честно - а първата извънбрачна?!! Любовта убива времето. Времето убива любовта. Няма победители! Но има и добра новина — от тази седмица гражданската отговорност ще важи и за селяни! Усмихнато и влюбено да ви е на всички! Не че има пряка връзка с темата, но добре е, ако помните първите думи, които е произнесло вашето дете. Не е добре, ако то ги помни…

8 октомври 2009
Не разбирам защо всички са се втренчили така в сексуалния живот на звездите. Няма ли да е по-интересно да се издава жълто списание, което се занимава с тяхната зъбна картина - пулпити, кариеси профунди, отбрани рентгенови снимки. Или пък за гастроентерологичните им проблеми? Гастроентерологичната картина на някоя манекенка не е ли интересно нещо?

21 октомври 2009
Страхувам се, че с покачването на акциза върху цигарите пушенето след секс ще бъде по-желано удоволствие от самия секс. От уважение към произхода си всяка истинска Ева би трябвало винаги да поставя нещата ребром! В любовния триъгълник може да има един тъп ъгъл, защото - ако са повече от един - ще е безкрайна тъпота.

29 октомври 2009
Ден след тежка нощ… Алкохолът е най-добрата козметика - хем сам се маскираш, хем и приятелката ти изглежда по-интересна. Сънувах, че след як запой се събуждам с Бойко Борисов в тъмна килия. Чудим се какво ли се е случило. Той тропа по вратата и моли да го заведат до тоалетната. Водят го, а когато се връща, казва: „Не знам какво точно сме пили и правили снощи, но в съседната килия е Радован Караджич.“

6 ноември 2009
Обмислям епизод от нов вампирски блокбъстър. Вампирът казва на красивата девойка: „Стига си крещяла ма, тъпачко! Трябва ми само една глътка - да си взема хапчетата за кръвното...“ Дааа... с приближаването на вечерта утрото изглежда още по-мъдро.

13 декември 2009
Само четири дни не съм се бръснал, а ризата вече ми стои като открадната…

28 декември 2009
Вариант за новогодишен тост. Колежка споделя: „Случи се нещо невероятно! Моят снощи, първо, един час любовна игра, после два часа чутовен секс и накрая — три часа просто си говорим...“ По същото време съпругът пред колеги: „Абе, какво ми се случи вчера... Първо, един час не ми става, после два часа не успявам да свърша и накрая, като се разсъних нещо…“ Да вдигнем чаши: Нека 2010 да бъде годината на все така успешното разбирателство между половете!

5 януари 2010
Припомням си с особено умиление една от многото пиянски изповеди на приятели около Нова година: „Чета надписи: „Тук беше Пешо“, „Тук беше Иван“, „Тук беше Кольо“. Чета и не знам защо се напрягам. Дали защото са грозно написани, или защото ги чета от вътрешната страна на вратата на гардероба, в спалнята…“

19 май 2010
Една от прелестите на старостта - освен помъдряването - е, че можеш да си миеш зъбите и да си свирукаш едновременно. Но ако между гърдите на жена ви се появи странно образувание, не бързайте да се паникьосвате и да тичате по лекари. Това може да е пъпът! Уууу, долу гравитацията!

6 август 2010
Българският феминизъм, 19. век. Стои Пена по втори петли на къра, подпира се на лопатата, радва се на природата и си мисли: „Всичко съм сколасала. Вода за миене съм наляла. На прасетата - наринато. На кокошките - насипано. Кравите издоени, децата изкърпени, пратени на училище, прането - изпрано, закуската приготвена… Ле-леее, Вуте ненаебан остана!!!!“

1 септември 2010
Опитах да се избавя от духове, тенци, веди, орисници, самодиви и русалки по стара дядова рецепта. Точно преди разсъмване извиках гръмко три пъти: “Пари няма!“ Русалките казаха: „Нищо. И така ще останем.“ Хем страшно, хем ласкателно…

21 септември 2010
Страдам от споделена любов. Страдам библейски!!! Където чуках, все ми се отваряше… Дали ако звънна на секстелефон и там дава заето, това може да се приеме за несподелена любов?! Смятам да си построя сексбомбоубежище или да организирам селска сватба - единственият начин да оцениш далечните роднини в близък бой.


Срещите на Любен Дилов-син с читатели продължават и през ноември в София – на 6 и 13 от 17 ч. – в The Mall, 20 ноември – в Orange Center в Сердика Център, 27 ноември – в Orange Center и в големите градове на цялата страна.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР