любовни съвети от любов френска

06 November 2007

Драги читателки,

Основна тема в писмата ви е Любовта. И така трябва да бъде. Една истинска Ева без обич е като ракета без гориво, като автомобил без волан, като коса без гребен, като мъж без...портфейл. В юбилейния ни брой на вашите сърдечни проблеми отговаря жрицата на любовта, нежната дама с вулканична душа, женското очарование от НЛО - Любов Френска.

подбрани и редактирани от мариана антонова
бледния лик за спомен увековечи васил къркеланов


Из досието на Любов Френска

И тя бе зачената, разбира се, с участието на мъж. Идеята узрява в главата и въображението на Ганчо Ганчев, от сценаристите на НЛО, и в един прекрасен ден се раждат стиховете на Любов Френска. После Мария Сапунджиева й дава тялото и гласа си и ето ви самата Любов Френска от плът и кръв.

Из досието на Мария Сапунджиева

... педя жена, която предизвиква по улиците, в магазините, въобще, където се появи, водопад от спонтанни усмивки и това я прави щастлива. "Много обичам да се грижа за хората, носи ми пълнота и не ми тежи. По този повод момчетата от НЛО ми викат Майка Тереза." Като един истински мормон в рокля Мария се грижи с лекота най-вече за шестима мъже. Вкъщи за два идентифицирани летящи обекта - съпруга Георги и сина Добрин. В НЛО за още четири неидентифицирани - Велко, Тони, Чочо и Жоро. В голямото й сърце има място и за шестимата, но номер едно е мъжът й. Връзката им започва с любов от пръв поглед и след 6 години брак Мария е сигурна, че е кармична и че в предишен живот са били баща и дъщеря. Не защото Георги е по-голям с осем години, а защото я отглежда с бащинска загриженост. На второ място е шестгодишният Добрин. Следват момчетата от НЛО, които я провокират по различен начин. Велко е мъдър, стои здраво зад гърба й и винаги би й подал ръка. Когато е с Чочо, си прекарват чудесно и незабравимо. И двамата са луди и откачени. С Тони е особено приятно да седнеш на чаша малка ракия и на тихи разговори в нощни часове. Жоро е енергичен, винаги усмихнат, истински хап срещу депресия. "Абе, като ги събереш четиримата в един, става нещо великолепно!"

Веднъж Велко й казал: "Ако толкова време съм сред шест жени, сигурно ще полудея!" Мария се кълне, че няма нищо по-хубаво от чисто мъжкото обкръжение. И смята, че се чувства така, защото в някой от предишните си животи е била от другия пол. "Дойде ми такова прозрение веднъж и започнах да връщам лентата назад." Първо, преди да се роди, родителите й били сигурни, че ще е момче. Веднъж като малка била болна и когато лекарят дошъл, казал: "Я да го прегледаме този младеж какво се е зачервил!" На 24 години играе на сцената 12-годишно момче и ролята й пасва като ръкавица. Зрители идват зад кулисите, за да разберат какво се крие под дънките й.

В този живот обаче е чиста проба жена с невероятно мъдро отношение към брака: "Семейството е изкуство, на което трябва да се учим. Да проумеем, че любовният огън иска непрекъснато поддържане. И двамата с Георги постоянно даваме един на друг нещо от себе си. Това изисква усилия, но пък е хубаво. Като има огън, е топло."

Обаче и в най-примерната съпруга тлее палавото пламъче на Любов Френска.

Прави ме интересна, любопитна, интригуваща. Една жена винаги трябва да е леко загадъчна, да си има своите тайни също като Любов Френска.

мария сапунджиева (любов френска)





















Мъжът ми не ме възбужда На 40 години съм и имам десетгодишен брак. Омъжих се по любов и доскоро всичко в леглото беше наред. Съпругът ми е активен, не ме лишава от секс. Обаче не е вярна поговорката, че апетитът идва с яденето. От известно време половият акт не ми доставя удоволствие. А като гледам филми с голи сцени, ми идва желание. Но щом ме докосне мъжът ми, съм като дърво. Дали пък един любовник няма да освежи брака ми?

 

Катя Ф. от С.

Мило Кате,

Мъжа ти няма какво да го мислиш: след като с него се чувстваш като дърво, значи той много често "чука на дърво" и работите му ще вървят. Казваш, че в началото всичко в кревата било наред. Ами може би след 10-годишен брак мебелите ви са остарели и причината е в леглото, а не в теб. Сменете това легло! Ако не помогне, тогава смени мъжа. Имах един приятел, който всяка сутрин поглеждаше жена си и питаше: "Още ли не си се сменила?" Обаче по-добре заложи на сигурното. Оспорваш поговорката, че апетитът идва с яденето. А знаеш ли какъв апетит ще ти се отвори, ако мъжът ти реши да те остави за по-дълго на една солидна диета? Така че радвай се на съпруга си, за да не запееш скоро следните мои изстрадани стихове:

В мен бушува Ниагара,

иде ми до изневяра...

Гълтай бързо хапче, мили -

да ти дойдат нови сили!

Ще съм гъвкава и ковка -

гълтай цяла опаковка!





Той си има любовница Познавам съпруга си от ученическата скамейка. Имах си тефтерче, в което отбелязвах дните, през които сме били заедно. Оженихме се като студенти и макар тефтерчето да е отдавна някъде на тавана, през изминалите 15 години не успях да се разочаровам от избора си. И изведнъж, гръм от ясно небе - узнах, че ми е изневерил. Телефонът звънеше по нощите, той започна да закъснява, буквално да се полива с дезодоранти... На всичкото отгоре ми лепна и венерическо заболяване. Защо след толкова години вярност този добър мъж ми погоди такъв номер?

Лиляна П. от В.

 

Драга моя, Купи си вестник "Лична драма" и виж колко по-тежки случаи от твоя има. Ами Бил, я си спомни за неговата драма, стегни се и извлечи полза от създадената ситуация по тази моя рецепта:

Любими, Клинтън си призна!

Жена му Хилъри узна

какъв любовник той е бил...

Любими, давай като Бил!

Ще бъда твойта нежна Моника,

в ръцете ти ще съм хармоника!

Но, ако правиш ме на Хилъри -

очаквай да ти пратя килъри!...

Не се коси чак толкова и за венерическата болест. Все пак това е дар от Венера, богинята на любовта. Добре че скъпият на сърцето не ти е натресъл нещо от Марс или от Уран, което нашите доктори въобще не познават. Обаче, да ти кажа, бива си го твоят плейбой! Да зарязва той ученическата си любов, първата и най-хубавата! Аз, Лиле, бих се борила за тази стара, ученическа любов с нокти и зъби. Започни да го сваляш отново тоя твоя мъж както тогава!



Срам ме е от младото гадже От месец не съм на себе си. Изгарям от любов. На 36 години съм, имам мъж и дете и не съм предполагала, че може да ми дойде това до главата. Не ходя, а хвърча, с три думи - имам си любовник. Не, нямам намерение да си развалям семейството. Тормози ме нещо друго. Той е с 10 години по-млад от мен! Когато мисля за гладката му кожа, за стегнатия корем и бедра, за напористата му мъжественост, се възбуждам, дори да съм в препълнен автобус. Когато сме заедно, не мога да му се наситя. Колежките ми гледат сеира и очакват всеки момент да ме зареже - има толкова по-хубави на неговите години. Чудя се дали да не се помъча да си тръгна първа.

Иглика Т. от П.

 

Драга Иглика,

Щом младото гадже не застрашава семейството ти, няма защо да се притесняваш. Може би и ти, и мъжът ти ще се подмладите покрай младежа и ще спестите пари от семейния бюджет за хапчета, козметики, фитнес и т.н. Ти си влюбена за момента, а аз цял живот съм така. Много е хубаво, уверявам те. Защо ще си тръгваш от гаджето? Почакай, може пък мъжът ти да си тръгне пръв. Само внимавай да не си тръгнат и двамата едновременно! А за колежките хич да не ти пука. Те всъщност не ти гледат сеира, а откровено ти завиждат. Така че фукай се с младото гадже и им вгорчавай още повече живота със следните мои, актуални за сезона стихчета:

Любими, чу ли днеска новината -

на тока ще се вдига пак цената!

На парното калорията гига -

и тя се вдига - да! - и тя се в дига!

Любими, вземай пример от Шиляшки -

нагоре вдигай всичко ти юнашки!

Нагоре вдигай като шеф на НЕК-а

и нека сме щастливи! Нека!

 

Страх ме е, че ще остана стара мома Вече съм на 30 години, но все още не съм намерила мъжа, за когото бих искала да се омъжа. Имам висше образование, хубава и добре платена работа, не съм от грозните и не се оплаквам от липса на гаджета. Не мога да кажа и че много ми се иска да гледам бебета точно когато кариерата ми напредва. Но според родителите ми биологическият часовник трябва да бие тревога. Имала съм три сериозни връзки, винаги съм живяла с гаджетата си на квартира, като семейни, но винаги към третата година нещо се е пречупвало, писваше ми и си тръгвах и дори бях доволна, че съм се отървала от погрешна връзка. Дали съм много придирчива, или Господ не ме е създал да деля къща с един човек?

Детелина Б. от Д.

 

Скъпа,

Проблемът е,че си на 30 години. Ако беше на 18, родителите ти нямаше да имат тревоги. В това отношение аз все пак извадих късмет: омъжих се в Русе и понеже там браковете са невалидни, сега хем съм госпожица, хем не съм. И родителите ми са пас! Не бива да се страхуваш, че ще останеш стара мома. И тук си има чалъм, който сега ще ти кажа:

важното е

дори и стара, глуха, слаба

да бъдеш ти еротикбаба.

Тревожиш се, Детелинке, че не си нормална. Ами я се огледай! То другите около тебе много нормални...Може би затова толкова дълго търсиш нормалния мъж, който да има

стабилен ресурс и да фиксира своя курс,

че почне ли той някога да спада -

да знаеш - връзката ни се разпада!

И после, то и името ти е такова! Нормално е да идват хората, да те търсят, да те откъсват и да преравят листенцата ти с надеждата, че ти си четирилистна детелина и ето, вече са намерили щастието. Каква красота, каква поезия! Ами ти скоро можеш да започнеш да пишеш стихове! Радвай се! Погледни какво бъдеще те очаква!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР