Харисън Форд и Калиста Флокхарт – любов, издържала изпитанието на времето

Започват да излизат след срещата си на Златните глобуси през 2002 г. Тогава звездата от „Индиана Джоунс“ е на 60 години, а актрисата от „Али Макбийл“ – на 38. „Влюбен съм“, казва Форд за Флокхарт

Десислава Найденова 29 February 2024

Снимка: getty images/guliver

Двайсет и две години разлика.

Харисън Форд и Калиста Флокхарт може и да изглеждаха като странна двойка в началото, но любовта им издържа изпитанието на времето.

Ти даде цел и смисъл на живота ми и съм благодарен за това, толкова съм благодарен
Двамата започват да излизат след срещата си на Златните глобуси през 2002 г. Тогава звездата от „Индиана Джоунс“ е на 60 години, а актрисата от „Али Макбийл“ – на 38. Женят се осем години по-късно.

Преди Калиста Флокхарт актьорът се е женил два пъти и има четири деца.

„Влюбен съм“, казва Форд за Флокхарт в интервю от 2003 г. „Романтичната любов е един от най-вълнуващите и удовлетворяващи видове любов и мисля, че има потенциал за това на всеки етап от живота ти. Не бях изненадан, че се влюбих.“

И Форд, и Флокхарт споделят, че въпреки че са гледали филмите на другия, не са търсили любов, нито са мислили един за друг преди тази първа среща.

На 1 септември 2002 г. Харисън Форд и Калиста Флокхарт се появяват заедно на филмовия фестивал във Венеция. Към тях се присъединяват Лиъм Нийсън и Наташа Ричардсън за премиерата на „K-19: The Widowmaker“, в който Форд и Нийсън участват.

Знаем, че Харисън Форд е запален по летенето, откакто получава лиценза си за пилот. Флокхарт също обича да лети и това е нещо, което те споделят с радост в началото на връзката си.

„Калиста обича да лети и аз съм развълнуван, защото това е толкова важно за мен. Нещо, което е много по-забавно с някого, който наистина го харесва. Тя харесва това, което вижда от въздуха, харесва да ме вижда щастлив. Мисля, че до голяма степен е свързано с това, че тя обича да ме вижда да правя нещо, което обичам.“

Харисън Форд нарича Калиста Флокхарт най-добрата майка на света.

„Осиновила е Лиъм, което е страхотна отговорност. Тя се е посветила на Лиъм и е свършила наистина чудесна работа, отглеждайки го. Щастлив съм.“

Калиста Флокхарт осиновява през 2001 г. Лиъм, тогава той е бебе.

„Най-младият ми син е на 17. Това е прекрасна възможност да бъда част от израстването на едно дете, което винаги е безкрайна пролет. Виждате разцвета и растежа, отглеждането и плодовете“, казва Форд.

На 14 февруари 2009 г. Харисън Форд предлага брак на Калиста Флокхарт. Малко повече от седем години след началото на връзката си двойката е на семейна почивка с Лиъм. Тогава идва предложението.

На 15 юни 2010 г. Форд и Флокхарт се женят в Ню Мексико, където актьорът снима „Каубои и извънземни“. Сватбата се състои в имението на губернатора в Санта Фе.

През март 2015 г. Харисън Форд катастрофира с личния си самолет. Откакто получава лиценза си за пилот, Форд претърпява няколко катастрофи през годините. През 2015 г. актьорът разбива своя ретро самолет на голф игрище в Лос Анджелис. Тогава на 72 години, той остава в местна болница, докато се възстановява, а Флокхарт е до него през цялото време.

В свое интервю Калиста Флокхарт говори за самолетната катастрофа на съпруга си: „Той обича да лети, така че аз го обичам и го подкрепям на 100 процента. Мисля, че просто те кара да осъзнаеш още веднъж, че животът може да се преобърне и ние просто трябва да ценим всяка секунда, докато сме тук, защото никога не се знае“.

След инцидента Калиста не лети повече.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР