Харисън Форд: Единствено ядосаните млади хора могат да спасят света

eva.bg 23 January 2023

Снимка: getty images/guliver

Харисън Форд е решил да промени драстично режима си на хранене и разкри в интервю, че вече е вегетарианец. Причините да изхвърли месото от менюто си, са не само от здравословна и диетична гледна точка, а имат и екологичен повод.

„Вече ям само зеленчуци и риба. Никакво месо и никакви млечни продукти. В един момент просто реших, че вече много ми е омръзнало месото, а и освен това не помагам особено много на планетата като го консумирам. Не помагам особено много и на тялото си, защото не ми се отразява толкова добре. Затова спрях с месото и млечните продукти. И не съжалявам“, каза в интервю Харисън Форд.

Актьорът сподели, че не прекалява с тренировките и не са задържа особено много във фитнес залата. „Не съм луд на тема физически упражнения. Просто карам велосипед, играя малко тенис, малко във фитнеса“, каза в интервю той.

Що се отнася да околната среда и спасяването на природата, Харисън Форд заяви преди време, че единствените хора, които наистина могат да спасят света, са „ядосаните млади хора“.

От 30 години говорим за спасяването на Амазонската гора, която е най-обширната екваториална гора на планетата. Амазония има критично важна роля за въздуха, който дишаме, за водата на планетата, за биоразнообразието, за количеството въглерод... А я подпалиха.

Когато една стая в къщата ти гори, не казваш, че има пожар в една от стаите на къщата ти, а казваш: Къщата ми гори! Ние имаме само един дом, една къща... Сега има много млади хора, които ние разочаровахме. Те са ядосани, те са организиране, те са способни да донесат промяна. И най-важното нещо, което можем да направим за тях, е да не им се пречкаме“, заяви преди време Форд.

 

 

 

1 КОМЕНТАР
1
Аз
24 January 2023, 10:25

Що се отнася да околната среда и спасяването на природата, Харисън Форд заяви преди време, че единствените хора, които наистина могат да спасят света, са „ядосаните млади хора“. И това го казва човек, който има 10 частни самолета и лети за удоволствие всекиднево, а простолюдието е великодушно съветвано да се ограничава и да не лети със самолет за да спаси света. Писна ми от лицемери

ТВОЯТ КОМЕНТАР