Тринайсет симпатични чудовища отиват на парти в новата детска книга на писателя Благой Д. Иванов

С върколаци, вещици и зомбита ще се срещнат читателите, ако разгърнат новата книга на писателя и кинокритик Благой Д. Иванов, но страшилищата в „Тринайсет чудовища за Хелоуин“ не са страшни, а забавни и бързо ще ви спечелят на своя страна.

eva.bg 29 October 2023

В нашия свят чудовищата живеят в митовете и легендите... ала в Земята на проклетиите чудовищата са съвсем истински! Под мостовете дебнат тролове, в гробището пеят зомбита, а в запустелите замъци бродят призраци и вампири.

Ако стигнете до пустинята, ще се запознаете с мумията, която обитава крипта, пълна със съкровища, ако се разходите в гората и попаднете на къща от захар, ще ви посрещне вещицата, която може да ви предскаже бъдещето, докато гледа в своето кристално кълбо, а ако се изкачите до най-високия връх, сред ледените преспи ще видите гигантските стъпки на Снежния човек...

Храбрият гарван Ван трябва да се срещне с всички тези чудновати същества. Трябва да ги убеди да дойдат на партито, което организира за Хелоуин... защото само когато са заедно, чудовищата са достатъчно силни, за да пробудят магията. И да се случи чудо! Чудо, което ще отвори проход между Земята на проклетиите и света на хората!

 Щом разгърнете „Тринайсет чудовища за Хелоуин“, ще се озовете във фантастичен свят, пълен с харизматични и невероятни същества. Някои може и да изглеждат леко страшни, но не са страшни наистина, а щом ги опознаете с помощта на думите на писателя Благой Д. Иванов и чрез красивите илюстрации на художника Добромир Томов, вероятно ще се привържете към тях... и ще се убедите, че няма нищо плашещо в това да бъдеш странен или по-различен от другите. В крайна сметка не е важно дали приличаш на чудовище – важно е да се държиш човешки.

 „Тринайсет чудовища за Хелоуин“ е неустоимо литературно приключение и за малки, и за големи читатели, което ще ви помогне да изживеете празника на Вси светии във всеки един ден от годината... и ще ви предразположи да се почувствате като у дома си, докато опознавате един омагьосан и удивителен свят, в който митовете и легендите са все още живи, а в гърдите им бият силни и куражлийски сърца.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР