Киану Рийвс и Александра на живота му

Да, разказваме ви за Киану Рийвс и Александра Грант и защо толкова им се възхищаваме

Десислава Найденова 15 September 2023

Снимка: getty images/guliver

Киану Рийвс и Александра Грант обявиха връзката си публично през 2019 г., но съдбата ги среща 10 години по-рано.

Разказваме ви за тях, защото са различни, талантливи, много любими. И защото им се възхищаваме заради начина, по който разчупват стереотипите на Холивуд. Спомнете си само фурора, който предизвикаха, когато се появиха заедно на червения килим на LACMA Art + Fіlm Gаlа в Лос Анджелис през ноември 2019 г.

Новината, че Киану Рийвс има приятелка, обиколи света тогава. Медиите, дори насред критиките относно бялата коса на Александра, не отрекоха, че тя и Киану са всъщност чудесна двойка. След смъртта на партньорката си Дженифър Сайм през 2001 г. актьорът не се беше появявал нито веднъж с жена на червения килим.

Киану Рийвс (59) и Александра Грант (50) се запознават през 2009 г. и не след дълго започват да работят заедно. Сътрудничат си по няколко творчески проекта, сред които са двете книги на актьора. Александра е художник и визуален артист.

През 2011 г. излиза книгата „Ode to Happiness“. Киану Рийвс е авторът, а Александра Грант е илюстратор. През 2015 г. се появява „Shadows“. За този проект Александра снима Киану в различни изображения, които представляват неговата сянка. Тя влиза в ролята на съавтор на „Shadows“, създавайки описанията към всяко изображение.

През 2017 г. двамата основават издателската компания „X Artists Books“.

След като Рийвс и Грант направиха публичния си дебют заедно, Грант шеговито каза в интервю, че „всеки човек“, когото познава, й се е обадил да я пита за новия й приятел. Източник, близък до двойката разкри, че връзката им е започнала още през лятото на 2017 г.

Двамата бяха почти непрекъснато заедно и докато Киану Рийвс снимаше „Матрицата“ в Германия през лятото на 2020 г. Появиха се снимки на Александра, която си тръгва от снимачната площадка, а Киану я изпраща с целувка.

Рийвс и Грант присъстваха заедно на червения килим през юни 2022 г. на събитие за набиране на средства в Музея за съвременно изкуство в Лос Анджелис. Тогава близък до двойката коментира: „Сред кръга му се говори, че предложение вероятно ще се случи в някакъв момент. Но той не бърза и не се нуждае от лист хартия, за да знае, че Александра е жената за него. Те са сродни души и са напълно ангажирани в дългосрочен план и след цялото това време заедно става все по-сладко“.

През март 2023 г. друг източник разкрива, че двамата са „страхотен екип“ и че ги свързва споделената им любов към изкуството и културата: „Александра обича да готви ястия за Киану у дома и двамата обичат филми и книги. Те всъщност имат малък книжен клуб само двамата, където си четат един на друг любимите неща“.

През април, отново на гала в Музея за съвременно изкуство в Лос Анджелис, на червения килим, камерите уловиха целувка на Киану Рийвс и Александра Грант. А това е толкова нетипично за иначе сдържания актьор.

Откакто обявиха връзката си през 2019 г., звездата от „Джон Уик“ и приятелката му я пазят сравнително далеч от таблоидите, но това не спира спекулациите около евентуална сватба. Още през 2006 г. Рийвс казва в свое интервю: „Опитвам се да не бъда сам толкова много. И човече, това е борба. Искам да се оженя, искам да имам деца. Това е на върха на планината. Първо трябва да изкача планината. Ще го направя. Просто ми дайте малко време“.

„Любовта на всяко ниво е много важна за моята идентичност. Не вярвам, че изолацията е начинът. Имам периоди на изолация, които преживявам като художник, но дълбоко ценя преживяването да съм във взаимоотношения“, споделя Александра.

През март тази година от списание „People“ питат Киану Рийвс кога за последно е имал момент на блаженство и отговорът му е: „Преди няколко дни с моята любима. Бяхме в леглото. Бяхме свързани. Усмихвахме се, смеехме се. Чувствах се страхотно. Беше просто наистина хубаво да сме заедно“.

Влюбеният Киану и Александра на живота му. Ето затова ги обичаме и им се възхищаваме толкова много.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР