Защо приятелката на Киану Рийвс не боядисва сивата си коса

eva.bg 05 December 2019

Снимка: getty images/guliver

В началото на ноември месец Киану Рийвс бе във всички медии и социални мрежи, водейки за първи път в 35-годишната си кариера приятелка на червения килим. Актьорът, който освен че е пословично потаен относно личния си живот, не е от мъжете, които често сменят партньорките си. Даже напротив.

Затова и фактът, че за първи път публично представя своя приятелка си бе истинско събитие. Както и фактът коя е жената до 55-годишния актьор. Оказва се, че тя няма нищо общо с актьорската професия и Холивуд. Сърцето на Киану Рийвс е в творческите ръце на 46-годината художничка и визуален артист Александра Грант. А тя пък направи огромно впечатление на всички с дългите си посивели коси.

Е, сега разбираме защо Александра Грант не иска да крие естествения цвят на косата си, въпреки че в Холивуд и особено на червените килими не се гледа с добро око на жени с посивели коса. В поста си тя се позовава на статия в Нюзуик, според която има връзка между рака на гърдата и химикалите, използвани за перманентно боядисване и изправяне на косата.

„Уау. Днешната новина... Цифрите са стряскащи, особено за цветнокожите жени. Аз посивях преждевременно – още в 20-те си години. Оттогава съм боядисвала косата си във всеки възможен цвят, докато вече не можех да толерирам токсичността на боята“, споделя приятелката на Киану Рийвс. Тя допълва, че някъде през 30-те си години е решила вече да не се боядисва и оттогава се радва на естествения си цвят.

Според въпросните данни, рискът при цветнокожите от рак на гърдата в следствие на продължително боядисване на косата е цели 45%, а при белите жени 7%. Цялото проучване може да прочетете тук.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР