Мариан Кюрпанов снима за екссъпругата на Дуейн Джонсън

Принципът му е: Хубаво е да превръщаш живота си в мечта във всеки момент. И има смисъл да бъдем смели в мечтите

Лилия Илиева 12 July 2023

Снимка: личен архив

Последното ни интервю с Мариан Кюрпанов беше в един от първите дни на януари 2021 г. – ковидно време. София беше потънала в сняг, а той пиеше кафе и коктейл, излегнат на шезлонг до басейн в Доминикана, където беше празнувал Нова година при приятели. След нелек период по време на локдауните с чувствително намаляла работа и със сериозни здравословни изпитания, Мариан продължаваше да е толкова позитивен, колкото винаги е бил.

Принципът му, откакто се познаваме, от повече от двайсет години насам, е: „Хубаво е да превръщаш живота си в мечта във всеки момент. И има смисъл да бъдем смели в мечтите“.

Наскоро един от най-красивите и успешни български модели и мъж на корица на EVA беше за кратко в България. Оказа се, че около него отново има интересни новини. Ето какво ни разказа Мариан:

В деня преди заминаването ми за България снимах за рекламната кампания на модната линия за мъже на бившата съпруга на Дуейн Джонсън – Дани Гарсия. Макар че двамата са разведени от 2008 г., тя продължава да е негов мениджър. Освен това продуцира и филми. И един от бизнесите ѝ е собственият ѝ бранд за дрехи и лайфстайл GSTQ. Дани за първи път лансира мъжка линия и позирах за рекламните материали за пресконференцията, с която ще анонсират това, и за самата рекламна кампания. Избраха ме на кастинг на живо, което все още е рядкост.

Всички кастинги минаха онлайн заради ковид, но може би малко по малко животът се връща към нормалния си ритъм. В деня след снимките летях в полунощ. Беше 29 градуса в Ню Йорк. Самата Дани Гарсия също участва във фотосесията за рекламната кампания заедно с още три момчета и мен. И определено ни впечатли. Преди да започнем да снимаме, с обувките си на висок ток и платформи тя се приближи към един стол и докато очаквах да седне за малко да си почине, тя се наведе и направи за секунди 20 лицеви опори.

Докато разказва, Мариан си прави кафе, второто за деня. Споделя, че предишната вечер е бил до късно на благотворително събитие на първата в световен мащаб организация за спасяване на храна City Harvest. Тя се грижи да събира хранителните остатъци
от ресторанти, пекарни, пазари за биохрана, кафенета и ги разпределя по социални програми на хора в нужда. City Harvest успява да помогне на един милион нуждаещи се.



Веднъж годишно – продължава разказа си Мариан – City Harvest правят благотворителна вечеря и този път отбелязаха 40 години от дейността си. Един от организаторите беше топготвачът Ерик Рипърт, който е и сред създателите ѝ и вицепрезидент на управителния съвет. Ерик е сред клиентите на ресторанта, който менажирам сега, и съм близък приятел с него и съпругата му. Той е и телевизионна звезда, играе в сериал на HBO, писал е кулинарни книги, популяризира модерната френска кухня и е забележителен с работата си с морска храна. Собственик е на един от най-добрите ресторанти в света Le Bernardin, който има четири звезди в класацията на вестник The New York Times и три звезди „Мишлен“.

Та на въпросната вечеря друг мой приятел дари 475 000 долара за благотворителна вечеря в Le Bernardin. Как ти звучи?



Какъв е ресторантът, който менажираш? И как се случи това?

Казва се Le Bilboquet и е верига от шест ресторанта между fine dining и бистро в Манхатън, Саг Харбър, Атланта, Палм Бийч, Далас и Денвър. Имаме и кафене. Аз работя в ресторанта в Манхатън и съм с ранга на управител, или както ми обясниха, когато започнах работа – аз съм диригентът, който се занимава с всичко ежедневно. Следя кой идва, къде ще седне, какво е обслужването, работя с хостесите, сервитьорите, барманите. И съм в пряк контакт с целия ресторант. Приемам резервациите, посрещам хората, казвам на хостесите къде да ги настанят. Цялата машина зависи от мен. Сред клиентите ни са короновани особи, звезди. Сред тях Хю Джакман, Мадона, Том Ханкс, Джон Бон Джоуви и синът му, най-властните фамилии в Ню Йорк. Наши клиенти са още Дрю Баримор, Хари Стайлс, Амбър Хърд, Робърт де Ниро, Доналд Тръмп Джуниър, Джак Никълсън, Хауърд Стърн, Робърт
Дауни Джуниър, Синди Крауфорд и още много.

Кухнята ни е изключителна. Всичко е прясно, вината са много класни. Работил съм и в ресторанта в Саг Харбър, който е за около 400 човека, на самата марина и е много красиво.

Продължаваш ли да се занимаваш с продажба и на имоти?

Да, и работата в ресторанта много ми помага за това, защото дава възможност за друг тип контакти. И се случва да подам информация за къщи, които звезди искат да продадат директно на мои колеги срещу процент. Така или иначе имам връзка и с една от най-добрите и най-големите брокерки в цяла Америка – Ники Фийд, която непрекъснато ме кани да работя за нея и ми се обажда за огледи, преди имотите да са обявени въобще на пазара. Имам предвид супер ексклузивни сделки. Хубавото и на работата ми в ресторанта, и с имотите е, че имам възможност за гъвкаво работно време. Така мога да продължавам да работя и като модел. Особено през лятото имам много снимки. Тогава приятелите ми почти не могат да ме видят. В България не бях идвал от Коледа 2021-ва. Не споделих на много хора, не защото не искам да се срещна с тях, а защото ми се искаше да отделя време на близките си – на майка ми и на баща ми и на брат ми и неговото семейство.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР