Моментът, в който трябва да се съблечем по бански

Все пак сме жени със самочувствие, но там, на пясъка, с плажната рокля сякаш събличаме и самочувствието си. Как да обичаме тялото си: черпим вдъхновение от звездите

Десислава Найденова 24 July 2024

Снимка: getty images/guliver

Нали се сещате за онова необяснимо притеснение, което полепва по нас всеки път, когато трябва да съблечем плажната си рокля и да останем по бански? Появява се със сигурност в първия и втория ден от ваканцията. Идва незнайно откъде, все пак сме жени със самочувствие, но там, на пясъка, с роклята сякаш събличаме и самочувствието си.

Намираме си десетина недостатъка. Коремчета, бедра, извивки, гънки, стрии... Те далеч не се вписват в идеалистичните ни представи, очаквания и желания. Иска ни се да минем с вълшебна пръчица по тялото си, от главата до петите, и да изваяме едно cover girl за чудо и приказ, да превъртим времето назад. Наистина ли?! Ами по-скоро не.

Нарича се body positivity. И му е времето точно сега, през лятото. Разбира се, без да изпадаме в крайности.

„Всичко, което виждате, дължа на спагетите“
Чист, лежерен, ласкав боди позитивизъм, с грижа за нас. И не защото искаме да хвърлим прах в собствените си очи или да се оправдаваме пред себе си. Просто, съгласете се, заслужаваме да се чувстваме комфортно. Какво, ако се усмихваме от време на време и на (не)достатъците си? В крайна сметка те също са част от нас и нашата женственост.

Ето няколко известни личности, които са усвоили умението да приемат и харесват себе си безусловно. И ако побързате да кажете, че с тяхната перфектна фигура, лични треньори, персонализирани хранителни режими, слава, богатство и т.н. е нелепо въобще да взимат отношение, то ние ще отговорим, че в крайна сметка всяка една от тях е жена. Жена като всички нас, със своите несигурности, колебания, комплекси и научени уроци.

„Това, което ние, жените, трябва да направим, е вместо да се тревожим за това, което нямаме, просто да обичаме това, което имаме.“ (Камерън Диас)

След дълга пауза Камерън Диас се завръща на екран. Последният й филмов проект е от 2014 г. Актрисата се беше оттеглила от Холивуд през 2018 г., затова бе изненада новината, че ще участва в екшън комедията „Back in Action“ на Netflix, където ще си партнира с Джейми Фокс. 

„Чувствам се комфортно в тялото си. Несъвършена съм. Несъвършенствата са факт. Хората ще ги забележат, но аз съм на мнение, че се живее само веднъж.“ (Кейт Хъдсън)

Харесваме Кейт Хъдсън не по-малко от майка й, Голди Хоун. Може би именно от нея е наследила тази вътрешна хармония и усещане за баланс.

„Научих се да прегръщам недостатъците си, да не се извинявам за това, което съм. Стигнах дълбоко и реших, че просто няма да слушам, когато казват, че тялото ми не пасва. Това съм аз, истинската аз, Кейт.“ (Кейт Уинслет)

В своя реч през 2017 г. Кейт Уинслет споделя, че в училище е била тормозена заради наднормено тегло. Отделно в Холивуд се случвало да не получава роля, защото не е достатъчно слаба или достатъчно секси. Актрисата е носителка на „Оскар“ (за поддържаща женска роля в „Стив Джобс“), с „Титаник“ и тандема с Лео изгря, а в „Мер от Ийсттаун“ е просто брилянтна.

„Вие сте човешко същество, живее се веднъж и животът е прекрасен, така че изяжте проклетото парче торта.“ (Ема Стоун)

Мислим да гледаме за 16-и път „La La Land“. С парче торта. Ще се присъедините ли? 

„Толкова сме критични към себе си – с мания за съвършенство, опитвайки се да постигнем цел, която е нереалистична. Всички тела са красиви, нека го признаем.“ (Дженифър Анистън)

По време на снимките на „Приятели“ актрисите от сериала са спазвали диета, която можем условно да наречем еднообразно хранене (сетете се и за Виктория Бекъм).

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР