Кейт Уинслет и колко е важно да бъдеш себе си

"Аз приемам себе си и тялото си. С това разполагам и се фокусирам върху най-доброто, което ми е дадено. Но когато бях дете, не чух нито една жена да ми каже: „Обичай тялото си“, казва актрисата, която днес става на 48 години

eva.bg 05 October 2023

Снимка: getty images, инстаграм, фейсбук

Нямам нищо против да съм на 42 вместо на 22. И съм напълно искрена. Нямам нищо против вече да не ми изпращат сценарии, в които от героинята ми да се изисква основно да е добре изглеждаща. Харесва ми да играя персонажи, които са по-износени, по-обрулени от живота“, каза преди време Кейт Уинслет, която днес става на 48 години.

Доказателство за тези нейни думи е и една от последните й роли в тв сериала “Мер от Ийсттаун”, където от героинята й се изисква всичко друго, но не и да е просто добре изглеждаща.

Да, точно така трябва да изглежда Мер. Това е част от образа й. Но тук има друг проблем. Защо всички женски герои от екрана се превръщат в едни непостижими идеали? Та тази жена е като мен, като повечето майки, които познавам! Тя се поглежда в огледалото сутрин, докато мие зъбите си, и толкоз. Тя няма време да стилизира косата си. Връзва си опашката и тръгва.

Няма такъв човек, който да изглежда съвършено винаги. Хората прекарват твърде много време, тревожейки се за външния си вид. Това е много притеснително, особено за младите поколения… Вече не желая да играя роли, в които никой не може да се припознае, които представят нещо недостижимо и нереално. Приключих с това“, каза по повод сериала тя.

Кейт Уинслет е извървяла дълъг път, за да стигне до тези заключения и наистина да вярва в думите си. Тя никога не е имала тяло на манекенка и неведнъж е признавала, че в детството си често е била тормозена от другите деца заради външния си вид. А на въпрос какво би казала сега на съученичките си, които навремето са й се подигравали заради тялото и външния й вид, тя отговори: „Искам да ви благодаря, че бяхте толкова гадни с мен, защото това ме направи много по-силна.“

Първата филмова роля на Кейт Уинслет е във филма “Божестевни създания" (1994), който снима, когато е още на 17 години. Големият пробив и световната слава идва, както всички знаем, с безспорния кинохит на всички времена „Титаник“. Има награди „Оскар“, „Еми“ и „Златен глобус“. Има и три прекрасни деца от трима съпрузи. С настоящия Нед Рокенрол се радват вече цяло десетилетие на щастлив семеен живот.

Всички ние сме отговорни за отглеждането на силни млади жени. Аз имам бръчки, които са очевидни и няма как да се скрият. И когато видя някой филмов плакат, на който са махнали бръчките от челото ми, ги моля да си ми ги върнат. Защото предпочитам да съм жена, за която казват, че изглежда възрастна, отколкото че изглежда като вкаменена“, казва Уинслет, която се опитва да спести на децата си така вредните обществени стереотипи за перфектна фигура и красота.

Докато растях нито веднъж не съм чула позитивно мнение за тялото ми от жена. Никога. Чувала съм само негативни мнения. И това може да ти нанесе сериозни травми. Затова сега заедно с дъщеря ми Миа заставаме пред огледалото и аз й казвам: „Ние сме такива късметлийки, че имаме закръглени форми. Късметлийки сме, че не сме кльощави“, заяви в интервю Кейт Уинслет.

И допълва: „Лично на мен ми е леко дискомфортно, когато виждам жени, които са облечени с идеята да бъдат оглеждани и зяпани. Докато аз, когато вляза в една стая, се надявам да водя интересни разговори с хората, които срещна, не се интересувам дали ще ме гледат или не. Всъщност е точно обратното. Когато отида на събитие, целта ми е да съм по-прибрана и да не привличам прекалено много внимание. Майка ми винаги казваше – не харесвам фукльовци, затова те моля да не се обличаш така, сякаш искаш да се фукаш.“

За да видите на какъв стайлинг залага тя за червения килим и публичните изяви, се разходете из галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР