Кейт Уинслет в 20 визии

„За мен есенцията на актьорството е да бъдеш истински, да бъдеш честен"...

eva.bg 05 June 2021

Кейт в Mare of Easttown, 2021

Когато изпълнителните директори на HBO виждат ранни кадри от сериала „Mare of Easttown“, започват да задават въпроси за външния вид на Кейт Уинслет, която е в ролята на главната героиня Меър Шиън: „Всичко е чудесно, но защо Кейт изглежда така? Трябва ли визията й да е толкова…“ Самата Кейт допълва с думата „ужасна“, когато разказва за случая пред The Times of London:

„Казах им: „Да, точно така трябва да изглежда Меър. Това е част от образа й.“ Но тук има друг проблем. Защо всички женски герои от екрана се превръщат в едни непостижими идеали? Та тази жена е като мен, като повечето майки, които познавам! Тя се поглежда в огледалото сутрин, докато мие зъбите си, и толкоз. Тя няма време да стилизира косата си. Връзва си опашката и тръгва. Няма такъв човек, който да изглежда съвършено винаги. Хората прекарват твърде много време, тревожейки се за външния си вид. Това е много притеснително, особено за младите поколения… Вече не желая да играя роли, в които никой не може да се припознае, които представят нещо недостижимо и нереално. Приключих с това“, казва Кейт.

Носителка на един Оскар (и с още седем номинации!), награда BAFTA, четири Златни глобуса – Уинслет безспорно е едно от съкровищата на Холивуд. Блясъкът от червените килими не й е чужд, защото ги покорява още от 90-те. Но въпреки това, тя винаги е говорила за това колко е важно бъде истинска, разомагьосвайки лъскавия звезден свят, настоявайки за любов към себе си:

„За мен есенцията на актьорството е да бъдеш истински, да бъдеш честен. Аз приемам себе си и тялото си. С това разполагам и се фокусирам върху най-доброто, което ми е дадено. Но когато бях дете, не чух нито една жена да ми каже: „Обичай тялото си“. Нито майка ми, нито по-голямата ми сестра, нито най-добрата ми приятелка. Затова, когато се появи дъщеря ми Мия, се постарах да й го повтарям често. Любовта към себе си трябва да се възпитава от ранна възраст“, категорична е Кейт.

Да, звездният Холивуд е доста жесток и дори красиви и талантливи жени, като Кейт Уинслет, непрекъснато търпят критики. Не е изненадващо, че повечето знаменитости се стремят към съвършенство и вечна младост. Но Уинслет прави точно обратното и не се страхува да говори открито: „Гърдите ми не са перфектни. Не мога да се похваля с това, че нямам никакъв целулит. Напротив. Имам по-пищни форми. И знаете ли какво? Ако това даде увереност поне на една жена, ще бъда щастлива“.

Вижте най-запомнящите се визии на Кейт Уинслет от 90-те до днес в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР