Кейт Уинслет #nomakeup

След като бе подложена на разгорещено обсъждане заради появата си без грим и далеч от най-блестящата си форма в сериала „Мер от Ийсттаун“, Уинслет заяви, че в новия серила на Channel 4 „Аз съм Рут“ („I´m Ruth“), в който участва, тя стига още по-далеч.

eva.bg 10 December 2022

В кадър от сериала "Аз съм Рут"

Когато някоя звезда обяви, че се снима без грим, това обикновено означава, че има просто лек фон дьо тен, спирала и гланц за устни. Когато британската звезда Кейт Уинслет го направи обаче, това означава, че тя наистина е без никакъв грим. Снимките от новия й сериал „Аз съм Рут“ го доказват.

Тази седмица в подкаста на BBC „Woman’s Hour“ 47-годишната Уинслет каза, че е безкрайно уморена от двойните стандарти на Холивуд. „Никога не се вдига такъв шум около външния вид на мъж актьор, нали?“ – риторично попита актрисата.

Въпреки коментарите, които й се наложи да понесе след „Мер от Ийсттаун“, звездата от „Титаник“ не отрече, че всъщност на снимките на сериала на HBO тя е имала все пак лек грим. Вдигналият се шум обаче я е предизвикал в следващия си проект да отиде още по-далеч. И така – в „Аз съм Рут“ тя е без капка грим и косата й е точно такава, каквато е, когато си стои у дома – просто вързана на нещо като конска опашка, за да не й пречи.

Британската звезда подчертава, че след като е навършила 40, фокусът й наистина се е изместил  и вместо да е зависима от начина, по който изглежда и от страстите около червените килими, които така или иначе са част от професията й, тя предпочита да се съсредоточи върху далеч по-важни неща като например благотворителността. Наскоро актрисата дари над 20 000 долара на семейство с проблеми, за което е разбрала от документален филм на BBC.

Вероятно, за да подчертае факта, че вече други неща са по-важни за нея от това как изглежда и в какво е облечена,  на премиерата на филма “Avatar: The Way of Water” Уинслет се появи с рокля, която има в гардероба си от 7 години и която вече е обличала на червения килим.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР