Джони срещу Амбър: вижда ли се краят на скандала

Адвокатите на Амбър Хърд поискаха прекратяване на делото. То обаче продължава

eva.bg 08 May 2022

През 2009 г. той я целува под душа и... вече знае. Знае, че е влюбен в нея.

Двамата снимат сцена от „The Rum Diary“ – филм, в който героят на Джони Деп се влюбва в героинята на Амбър Хърд.

Съдба, ще кажат някои. Само че съдбата понякога има горчиво, черно, дори брутално чувство за хумор. Като развитието на отношенията между Амбър и Джони и скандала, който ще последва.

През 2012 г. Деп и дългогодишната му партньорка Ванеса Паради се разделят. Актьорът започва да се среща с Амбър Хърд и през 2014 г. двамата обявяват годежа си. На следващата година се женят.

След 15 месеца брак Хърд подава молба за развод, обвинявайки съпруга си в домашно насилие (физическо и сексуално), и получава ограничителна заповед. Младата актриса твърди, че той я е малтретирал, докато е бил под въздействието на наркотици и алкохол. Джони Деп отрича. Ванеса Паради, а след това и Уинона Райдър, която е другата голяма любов на Деп, защитават актьора в съда.

През 2016 г. Деп и Хърд се развеждат, като сключват споразумение за 7 млн. долара. Хърд обещава да дари парите за благотворителност. Двамата правят съвместно изявление, в което се казва: „Нашата връзка беше много страстна и понякога нестабилна, но винаги основана на любов. Нито една от страните не е отправяла фалшиви обвинения с цел финансова изгода. Никога не сме си позволявали физическа или емоционална вреда над другия.“

През 2018 г. в The Washington Post излиза есе на Амбър Хърд, в което тя казва, че е била жертва на домашно насилие, но без да споменава името на Джони Деп. През 2019 г. Деп подава в съда иск за клевета на стойност 50 млн. долара. Актьорът твърди, че есето в The Washington Post нарушава споразумението от 2016 г., освен това е нанесло необратими щети върху кариерата му. Световноизвестният актьор бе отстранен от снимките на „Карибски пирати“ и „Фантастични животни“, бяха му отказани и редица други роли.

През 2020 г. Деп съди The Sun в Обединеното кралство за клевета заради статия от 2018 г., в която се твърди, че е упражнявал насилие над Амбър Хърд. Актьорът е наречен „бияч на жени“. Хърд свидетелства по това дело, твърдейки, че бившият й съпруг е заплашвал да я убие „много пъти“. Деп отново отрича. Съдът обявява твърденията на таблоида за „по същество верни“ и отхвърля обжалването от страна на Джони Деп.

На 12 април тази година започна делото за клевета срещу Амбър Хърд заради есето, публикувано в The Washington Post. Беше избрано жури, което влезе в съда във Вирджиния, за да изслуша всички показания. Джони Деп призна, че с Амбър са имали спорове по време на брака си, но също така каза, че никога не е удрял нея или която и да е жена в живота си.

Деп беше разпитан от адвоката си относно аудиозапис, пуснат в съда. Актьорът заяви, че всъщност той е бил жертва на домашно насилие по време на брака си с Амбър Хърд.

От 2020 г. насам изтекоха записи (отделно Джони Деп е предоставил десетки видеозаписи от охранителните камери в дома си), които поставиха много въпросителни. Появи се хаштаг #JusticeForJohnnyDepp в защита на Джони Деп. Хаштагът #BoycottAmberHeard пък призоваваше за отстраняването на Амбър Хърд от „Аквамен“.

След разпространена петиция тази седмица за отстраняване на Амбър Хърд от „Аквамен“ 2 продуцентите са взели решение участието й във филма да се ограничи до по-малко от 10 минути. Петицията е успяла да събере 3 млн. подписа до момента.

Видеозаписи, които са предоставени от Деп и разгледани единствено в съда, без да стават публично достояние, са доказателство за агресивно поведение от страна на Амбър срещу него.

„Няма да се бия с теб. Снощи ме удари и аз си тръгнах, за да предотвратя още насилие. Скъпа, вече съм ти казвал, че ужасно се страхувам някой ден всичко това да не завърши с престъпление. Обичам те и искам да останеш моя съпруга, а аз – твой съпруг.“

„Не знам какви движения съм правила с ръцете си, но ти си добре. Не съм те наранила, не съм те нападала с юмруци, само те удрях...“

Това е кратка извадка от телефонен разговор между двамата, изтекъл в социалните мрежи. Според Джони Деп съпругата му го е обиждала, удряла и ритала. Освен в емоционално и физическо насилие актьорът я обвини и в изневяра с Илон Мъск. Деп сподели и доста шокиращи подробности, свързани със случки по време на брака им. Адвокатите на звездата от „Карибски пирати“ смятат, че актрисата е започнала да клевети съпруга си, след като е разбрала, че той иска да се разведе с нея.

Преди няколко дни клиничният психолог Шанън Къри, която е свидетел по делото от страната на Деп, заяви, че Амбър Хърд страда от два вида психично разстройство. Къри е направила заключението си за гранично и истерично разстройство на база аудио и видеозаписи, на показания на свидетели, както и след свои лични срещи с Хърд. Срещите са проведени в края на 2021 г.

Адвокатите на Амбър Хърд поискаха прекратяване на делото. То обаче продължава с нови обвинения срещу Деп.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР