В оазиса на удоволствието

До края на април в Sofia Ring Mall е в ход Месецът на ресторантите

Лилия Илиева 14 April 2022

Снимка: Нели Куртева

Да хапнеш с удоволствие, наслаждавайки се на гледка към Витоша, да се разходиш в кулинарията на три континента – Азия, Америка и Европа, да се почувстваш като в оазис на гурме удоволствията, да се откъснеш от усещането за София и да започнеш празниците още преди Великден звучи като много приятен план. Още повече че може да е и приятен завършек на хубав шопинг.

До края на април в Sofia Ring Mall е в ход Месецът на ресторантите, в който се включват четири ресторанта с петима шеф-готвачи начело. За първата половина на месеца те са приготвили меню специално за кампанията, а през втората – специално за Великден. Специални са, защото ще може да бъдат опитани само в тези ресторанти, само в Sofia Ring Mall.

В Edo sushi § Teppanyaki на фона на елегантния и минималистичен интериор от дърво, изискани сиви цветове и метал и с великолепната гледка към Витоша може да бъдат опитани чудесата на японската кухня, сътворени от главния суши майстор Живко Петков и Петя Василева, която е главен готвач на ресторанта.

Живко Петков майстори суши от 4 години, в Edo sushi – от 2. Работил е в известен столичен ресторант. Шеф Петков цени семплата на вид храна с малко подправки, но с изявен вкус. Признава, че заешкото с картофи на фурна му е любимо. Приготвените от него скариди в темпура, покрити с пърлена сьомга и юзу кошу майонеза и допълнени с  унаги сос, са изключителни. Кралят в неговата част от специалното меню за Месеца на ресторантите е сушито с маринована в татаки стил риба тон с ананас и юзу кошу майонеза.
Петя Василева готви азиатска кухня от 23 години. Правила го е дори за премиера на Южна Корея, заобиколена от доста голяма охрана. Веднъж опитали нейно ястие, ще можете да познаете и други, които е творила тя. Самата шеф Василева обича салати и е умела в забъркването на дресинга. От новото меню за април препоръчва нудли. А ние бихме добавили и лекия и нежен крем със сладко от манго. А през лятото предстоят чудни студени супи.

Опитайте още: суши – урамаки сьомга и скарида в темпура и ориз, нори, сьомга, скариди в темпура, авокадо, унаги сос, юзу кошо майонеза.

В Crystal Burger & Steak вкусните ястия се приготвят от бивш национален състезател по сумо. Главният готвач Теодор Велков е майстор в намирането на нови качествени продукти. Винаги е знаел, че ще стане готвач. Като малък наблюдавал баба си как затваря ориза от предишната вечер в тесто и си прави авторско калцоне. За шеф Велков храната без месо е гарнитура. Най-голямото му предизвикателство в кухнята е да сплоти екипа.

От специалното му априлско меню ви препоръчваме да опитате агнешкия бургер и зелената салата с домати, яйце, рукола, спанак.

Опитайте още: десерт от шоколадова полусфера с фъстъчено масло и черен шоколад

Менюто в ресторант Roma bene е пътешествие в италианската кухня. Главният готвач Калин Кирилов се вдъхновява от пътуванията. Харесва италианска, френска и въобще средиземноморска кухня. Има 15-годишен опит във водещи хотели в София, както и на морето, и в Банско. Случвало му се е в Лозенец да се справи в продължение на два месеца само с една помощничка с готвенето за ресторант в хотел със 180 места. Най-голямото му предизвикателство е да вдъхнови хората, които ръководи, да работят спокойно, с желание и удоволствие. И да достави удоволствие на хората, за които е сготвил.

Препоръчваме неговото талятеле, приготвено с рагу от дивеч, и пролетната салата с горгонзола, бейби спанак, розов домат и авокадо.

Опитайте още: десертна вариация от сладоледи с парченца натрошени орехи и два вкуса – хляб, масло и мармалад със сорбе малина.

Според главния готвач на Victoria в Sofia Ring Mall Христо Митов най-вкусните ястия се приготвят със свежи и пресни продукти. Завършил е готварство в Техникума по туризъм в Банкя. Работил е с шеф Андре Токев. Познат ни е и от предаването „Комбина“ с Лора Крумова и Галя Щърбева, в което готвеше с известните личности – техни гости. Най-голямото предизвикателство за него е да надхвърля очакванията на клиентите и да ги вижда как след хубав обяд или вечеря си тръгнат щастливи. Големият му специалитет е бонфиле от българско телешко, приготвено су вид, запечатано на тиган с лек течен сос и шафранов ориз арборио.

Качество, простор и съвършенство са само част от основните акценти, към които се стреми ресторант VICTORIA РИНГ. Отдайте се на едно незабравимо кулинарно преживяване с гледка към Витоша с модерен винтидж интериор, приятна атмосфера и вкусна храна.

Опитайте още: салата розови домати с печен селски патладжан, тиквички и чесън, сирене с трюфел, мариновани печени чушки, червен лук и чипс от тортила.

За да си в час с всички новости в Sofia Ring Mall: https://www.instagram.com/sofia_ring_mall/

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР