Жените и децата на най-богатия мъж в света

Илон Мъск има вече 7 деца. Кои са жените в живота му?

eva.bg 10 April 2022

Снимка: getty images/guliver

През май 2020 г. се роди синът му X Æ A-12. Момчето е първото дете на Мъск и канадската певица Граймс.

Илон Мъск и Граймс се разделиха миналия септември. От интервю на Граймс за Vanity Fair през март стана ясно, че през декември двамата са станали родители за втори път. Дъщеричката им Exa Dark Sideræl, или накратко „Y“, е износена от сурогатна майка.

„Мисля, че хората ще трябва да разглеждат до известна степен идеята да имат деца като почти социално задължение. В рамките на разумното, ако можете и искате, трябва да имате деца. В противен случай цивилизацията просто ще умре. Буквално.“

Най-богатият мъж в света е баща на общо 7 деца. Главен изпълнителен директор и главен технически директор на компанията SpaceX, основател на PayPal, както и основател, главен изпълнителен директор и главен продуктов архитект на Tesla Motors, 50-годишният милиардер има три брака зад гърба си. Два от тях са с една и съща жена, а парадоксалното е, че точно с нея Мъск няма деца.

Първата съпруга на Илон Мъск е писателката Джъстин Уилсън. Двамата се женят през 2000 г. и се развеждат 8 години по-късно, като за това време им се раждат 5 деца. Звучи като рекорд, но всъщност става въпрос за близнаци и тризнаци.

„Ако всяко следващо поколение умни хора има по-малко деца, това е лошо. Не казвам, че само умните хора трябва да имат деца. Просто казвам, че умните хора също трябва да имат деца.“

Историята на Илон Мъск и Джъстин Уилсън започва романтично. Запознават се, докато учат в Queen's University. Илон я кани на сладолед, Джъстин не се появява на срещата и той отива в стаята й с две фунийки шоколадов сладолед. „Илон не е човек, който приема „не“ за отговор“, казва Джъстин Уилсън. 

Любопитното е, че днес дори не може да се намери тяхна обща снимка.

Двойката губи първото си дете през 2002 г., когато то е едва на 10 месеца. Причината е Синдром на внезапната детска смърт. През 2004 г. се раждат близнаците Грифин и Ксавие, а през 2006 г. – тризнаците Кай, Саксон и Дамиен. И петте деца са заченати ин витро.

След развода Джъстин Уилсън обвинява Мъск, че я е третирал като служител и че никога не я е възприемал като съпруга и равноправен партньор. Тя посочва като причина това, че Илон е израснал в Южна Африка, където мъжете обичат да доминират. 

„Къде точно ще намерите 600 милиона души, които да заменят тези, които никога не са се раждали?“
Петте момчета на Мъск и Уилсън се обучават в експериментално училище, създадено през 2014 г. от основателя на Tesla в централата на SpaceX в Хоторн, Калифорния. Училището се нарича „Ad Astra“ („Към звездите“ – да, като филма с Брад Пит), отличава се с доста нетипични методи на преподаване и е посещавано от избрани деца на служители на SpaceX.

Г-жа Мъск номер 2 е британската актриса Талула Райли, която сме гледали в „Генезис“, „Гордост и предразсъдъци“, „Западен свят“. Двамата се запознават през 2008 г. в лондонски бар.

„Помислих си, че този човек вероятно не може да разговаря с млади актриси, изглеждаше доста нервен. Реших да бъда наистина мила с него и да му подаря хубава вечер. Не знаех, че той е общувал с много красиви момичета в живота си.“

Женят се през 2010 г. и първият им брак приключва две години по-късно. Райли получава скромното (на фона на богатството на Мъск) обезщетение от 16 млн. долара.

„Това бяха невероятни четири години. Ще те обичам вечно. Един ден ще направиш някого много щастлив“, пише Мъск в Twitter.

След няколко месеца се женят отново. През декември 2014 г. тя подава молба за развод за втори път, но я оттегля следващата година. През март 2016 г. Талула Райли пак иска развод и го получава.

„Все още я обичам, но не съм влюбен в нея. И наистина не мога да й дам това, което тя иска.“

След развода Илон Мъск признава, че за да се ожени отново, трябва да е много сигурен, че бракът няма да приключи само след няколко години. След Талула Райли милиардерът имаше кратка връзка с Амбър Хърд – бившата съпруга на Джони Деп.

Илон Мъск започва да излиза с Граймс през април 2018 г., следващия месец дебютират като двойка на червения килим на Met Gala. Връзката им е сложна, с няколко раздели и събирания.

И Граймс, и Илон признават, че настоящата ситуация, при която не живеят заедно, е най-добрата и за двамата, защото всеки от тях има много различни нужди и предпочитания, когато става въпрос за създаване на дом. Докато Илон обича нещата да са подредени, Граймс е по-артистичната и по-хаотичната от двамата.

„Бих искал да умра на Марс. В идеалния случай бих искал да отида на гости, да се върна за малко, после да отида там, когато навърша седемдесет и няколко години, и след това просто да остана там. Ако нещата се развият добре, ще бъде така. Ако жена ми и аз имаме куп деца, тя вероятно ще остане с тях на Земята.“

Граймс споделя, че въпреки богатството си Илон Мъск понякога живее на ръба на бедността – нещо, което тя не може да приеме. Например общият им дом е бил без каквато и да било охрана и тя се е страхувала, че всеки може да ги наблюдава, снима и т.н.

Каквито и да са отношенията им (според Граймс двамата са най-добри приятели), Илон Мъск и Граймс вече имат две общи деца – момче и момиче със странни имена, които накратко наричат „X“ и „Y“. Най-голямото желание на Граймс е да пази дъщеря си далеч от общественото внимание – нещо, което не е успяла да постигне със сина си, който е много често с баща си.

„Липсата на хора, които се раждат, очевидно е заплаха за цивилизацията. В средата и особено в края на този век ще се сблъскаме с демографска имплозия – такава, каквато не сме виждали, включително и по време на Черната чума. Математиката е очевидна. Три поколения с 50% раждаемост. Сякаш някой е минал и убил половината население. При тази скорост единственото, което ще остане накрая, са роботи.“

Ще има ли жена след Граймс в живота на Илон и коя ще бъде тя, както и колко още деца ще носят фамилията Мъск, само времето ще покаже. Ако вярваме на думите на най-богатия човек в света, дори милиардите не могат да компенсират самотата на човека.

„Никога няма да бъда щастлив без човек до себе си. Да заспивам сам, ме убива. Не е като да не знам какво е усещането: да си в голяма празна къща и стъпките ти да отекват по коридора. Там няма никой, няма никой и на възглавницата до теб. По дяволите, как можеш да си щастлив в такава ситуация?“

„От всичко в живота ми бих казал, че децата ме правят най-щастлив.“

1 КОМЕНТАР
1
Az
07 July 2022, 10:41

Най-богатият мъж на света е Джеф Безос. Не трудно да се провери в google за 2 секунди.

ТВОЯТ КОМЕНТАР