Законът накара Илон Мъск да смени името на сина си

Е, не изцяло!

eva.bg 26 May 2020

Снимка: Instagram

Съвсем наскоро Илон Мъск отново бе ощастливен да стане баща на син. Но не този повод привлече толкова вниманието на всички към новороденото, а странното име, което Мъск и приятелката му и майка на бебето, певицата Граймс, решиха да му дадат.

Двамата кръстиха бебето X Æ A-12:

„Граймс е страхотна по отношение на имената. Х е буквата Х, Æ се произнася „еш“. А финалното А-12 е The Archangel-12 - най-страхотният самолет, който е правен някога“, коментира по-късно Мъск. Въпросният самолет е създаден от ЦРУ. „Без оръжия, без защита, само скорост. Страхотен е в битки и в същото време няма насилие“, обяснява той.

Законът на Калифорния обаче не се интересува от оригиналността на родителите. Той налага използването на букви само от английската азбука и дори тирета, но не и арабски цифри.

Илон и Граймс обаче откриха елегантен изход от положението. Те решиха да изпишат цифрата 12 с римски цифри (Xii), така че да запазят името, но и да се съобразят със закона.

Сега името на детето се изписва така: X Æ A-Xii.

За Граймс това е първо дете, а за Мъск – седмо. Всичките деца на Илон до момента са момчета. Останалите са от бившата му съпруга, канадската писателка Жюстин Уилсън. С нея сключва брак през 2000 г., като се развеждат през 2008 г. Първото им дете умира десет седмици след раждането от задушаване. Мъск никога не говори за него и случилото се. Следващите две бременности, резултат от инвитро процедури, ги даряват с петима синове - близнаци и тризнаци. Имат съвместно попечителство над тях.

Основателят и собственик на SpaceX и директор на Tesla има връзка с Граймс от 2018 г. Детето им без съмнение ще има интересно бъдеще. Майката сподели, че иска да отгледа сина си в дома на своя дядо, насред природата и далеч от градския шум.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР