едно време
19 July 2007
текст михаела петрова
фотография светослав караджов

Каквото и да си поръчате от менюто, няма да сбъркате. Разнообразието от европейска кухня е голямо - норвежка сьомга, гъши дроб, говежди бонфилета, за децата има дори Karlovo Fried Chiken и 1.85 Mb глобална мрежа от спагети в доматено пространство, ъпгрейдвана с кашкавал. но защо да поръчвате тези неща, когато има гювеч, кавардисано гювече, книжен кебап, чаламичка (пържено пиле с оцет и чесън по родопска рецепта), свински пръжки, топки от кайма с мастика... Тук използват различни видове зехтин - купуват го от магазина и го смесват с билки: за всяко ястие и салата ви поднасят най-подходящото овкусяване. Забравете за диетите на 21 век - там сте в атмосферата отпреди два века и спокойно можете да си отопите соса с хлебчетата, замесени със зехтин, розмарин, чесън и зелени маслини. Винената селекция е перфектна - ще намерите пълната гама на бутиковата изба Villa Vinifera, която зарежда елитните ресторанти в България. За ракийките питайте - тук правилото е "да се направи пълно густо" на клиента, така че никой няма да рискува да ви излъже с нещо, от което утре ще боли глава.
Адрес: Карлово, ул. Раковска 9, тел.: 0335/ 9 50 19; 088/817 066
ТВОЯТ КОМЕНТАР