В пукнатините с Георги Господинов

Излиза нова книга от Георги Господинов

26 August 2021

Книгата „В пукнатините на канона“ на Георги Господинов излиза от печат броени дни преди нейната премиера на Празниците на изкуствата Аполония. Срещата с писателя Георги Господинов е на 5 септември от 19 часа в двора на Художествената галерия в Созопол, като част от програмата на фестивала. По покана на Фондация „Аполония“ Господинов ще води и майсторски клас за творческо писане от 1 до 5 септември.

На 7 септември от 18 часа в рамките на Алея на книгата в София Георги Господинов ще се срещне с читатели и ще раздава автографи на щанда на "Жанет 45" в книжна шатра 19, бул. Витоша.

Георги Господинов изследва внимателно и с чувствително око провинциите и перифериите на литературната история.

Как един български аероплан влита в историята на футуризма… Как се срещат литература и ботаника в Яворовите „Теменуги“? Какъв е случаят с единственото футуристко списание у нас „Кресчендо“ и кога провинцията ражда авангард?

Защо социализмът е труден за разказване? И още – за следобеда на една идеология, за някогашните лексикони и виновното дете на късния соц. За невидимата литературна антология, скрита в последните български банкноти. И за една възможна история на тъгата в българската литература.

Книга за онова, което остава вън от кадъра, и за светлината, идваща от пукнатините на монументалното.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР