Код червено

12 August 2021

Доматите, чушките, динята, черешите, ягодите и други червени храни съдържат ликопен, който е отговорен за характерния им цвят. Той е силен антиоксидант, съдействащ за предпазването на клетките в тялото от оксидативния стрес.

Така че нека да минем „на червено“ през лятото. И тъй като уелнесът е грижа за здравето по най-приятния начин, да заложим и на малко „греховна“ наслада.

Световен хит в момента е коктейлът Мохито с диня. Как да го приготвим?

Нарязваме парчета диня, като отстраняваме семките и смиламе в блендера. В добре изстудена чаша слагаме бучки лед, отгоре наливаме динята, добавяме сок от половин лайм, няколко листа мента и, разбира се… бял ром в количество, каквото предпочитаме.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР