През сините очи на Брадли Купър

eva.bg 05 January 2021

Днес едно от златните момчета на Холивуд става на 46 години! Няколко важни неща могат да бъдат казани за Брадли Купър – той е изключително амбициозен, дълбоко привързан към майка си и има едни от най-сините очи в Меката на киното.

Сам избира да бъде актьор – за ужас на родителите си, които години наред спестявали пари наистина от закуски, за да му дадат отлично образование в скъпо училище с мисълта, че синът им ще стане финансист. Баща му е ирландец, роден в Америка – едър, висок, мълчалив и затворен, а майка му – дребничка бъбрива италианка.

 

Любовта си към киното (но и към алкохола) Брадли дължи на баща си, който го води още като дете на велики, но напълно неподходящи за възрастта му филми като „Апокалипсис сега“ на Копола и „Човекът слон“ на Дейвид Линч. Двамата просто отиват до киното, гледат филм и се връщат у дома в почти пълно мълчание. Въпреки това този ритуал ги прави близки. Когато обаче Брадли Купър съобщава на родителското тяло, че няма да става финансист, а ще се запише в Актърс студио, дори баща му проговаря: „За това ли ти дадохме такова образование!“

През 2010 г. Купър се снима в непретенциозната комедия „Последният ергенски запой“ с бюджет 35 милиона долара, която след излизането си на екран се превръща в нечуван блокбастър. Филмът донася на създателите си около 500 милиона долара.

Но Брадли Купър не успява да се наслади пълноценно на успеха. По време на една пресконференция той получава обаждане от болницата, че баща му е на смъртно легло. Успява да стигне навреме и да го прегърне преди смъртта му. Тогава именно сваля брачната му халка и я слага на собствената си ръка. Твърди, че баща му и до днес живее в сънищата му.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bradley Cooper (@bradleycooper__original)

След пробива с „Последният ергенски запой“ Купър бързо се превръща в голяма звезда, особено с филмите на Дейвид О. Ръсел „Наръчник на оптимиста“ и „Американска схема“, както и със смразяващата драма, режисирана от Клинт Истууд, „Американски снайперист“. И за трите е номиниран за Оскар.

Още тогава обаче започва да работи за идеята да пробва силите си в режисурата, което се случва с „Роди се звезда“, който има цели осем номинации за наградите Оскар и ражда една от големите холивудски клюки: има ли връзки между Брадли Купър и Лейди Гага, която е в другата главна роля.

През цялото време до него неизменно е една жена -  майка му Глория Кампано. Той често я води на премиери и червени килими. „В семейството ми винаги сме били много близки и смъртта на баща ми беше брутално за всички. Все още не сме го преодолели. Имаме нужда един от друг“, каза преди време той по повод близките отношения с майка си.

Другата важна жена в живота му е топмоделът Ирина Шейк, от която има момиченце. И макар двамата вече да не са заедно, малката Леа винаги ще ги свързва. А дали Лейди Гага наистина е виновна за разпада на брака им, едва ли някога ще разберем.

„Какво да ти изпея?” – пита Брадли Купър в ролята на рокзвездата Джаксън Мейн своя фенка в един бар. „Не ми пука какво! Само ме гледай в очите!” – отвръща му тя и някои от нас отлично разбират този отговор. Цялото ревю на „Роди се звезда“ може да прочетете тук.

А в галерията ни ще се разходите из едни от най-сексапилните кадри на момчето с горещо-сините очи!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР