Вечер след осем

Специален проект на EVA

Лилия Илиева 31 December 2020

Снимка: фотография Слав & Хубен, стайлинг Лиляна Гергишанова, грим Марина Младенова, коса Слав

Когато стане осем вечерта, някои се прибират вкъщи и приключват деня, за други нощта е млада и всичко интересно едва сега започва. Даваме си сметка, че във времена на Ковид  второто звучи еретично.

Докато правим този материал, се надбягваме с времето, с броя на заразените и нарастващите ограничения и предпазни мерки. Разболяват се фотографи, тестваме членовете на екипа, сменяме екип, отдъхваме си след отрицателни резултати от изследвания. Сърфираме на вълната на неизвестността, както всички. В деня на снимките обаче в студиото на Слав и Хубен в точно определените им часове пристигат Деси Андонова, Елена Сиракова, Евелин, или Devitza, Илиана и Ража и Мила Роберт. Всички те планират премиери на новите си албуми до края на годината. И EVA ги избра за свой плейлист, с който да ви подарим хубава професионално направена музика, смислени текстове и чисто удоволствие за меломани без имитации и клишета, в които скуката спуска воали от мъгла. Алтернативната им музика задава тренда, който Лиляна Гергишанова разказа на езика на модата, а Слав и Хубен ги превърнаха в модели „ан вог“.

Пуснете си нашия плейлист и докато вълненията от деня остават настрани, ще ви разкажем за горещите лица на новата музика.

Деси Андонова - Аудиокнига за малката японка

В предишен живот Деси е била японка. Вижте ръста й, любовта й към Страната на изгряващото слънце. Обожава японската култура, кимоната, аниметата. Представяла си себе си и най-добрата си приятелка от детинство, Рони, с която пееха в Sentimental Swingers, облечени като японки. Помолили костюмиерка да им ушие кимона и се оказало, че само за едно са нужни осем метра коприна. Добре че ги продават и в Амазон. В гардероба на Деси има десет. Осем са оригинални. Шест от тях – на отказалата да ги шие костюмиерка.

Пак от детското й приятелство с Рони е останала любовта й към ролковите кънки. Преди да стартира музикалната си кариера, работела като сервитьорка на ролери в автокиното при НДК. После с фотографа и оператор на почти всичките й видеа Тихомир Рачев организирали партита на кънки в Mixtape, където танцували и се въртели в кръг на фона на музиката на диджей Ramsey Hercules. С Рони имали и идея в общия им проект „Лава Лава“ да запишат видео на кънки, която сега Деси реализира в клипа на One Of The Stars.
Рони, както Деси е казвала неведнъж, е един от най-важните хора в живота й. Деси била на 11, когато се запознали. Макар баща й да е музикант, Рони е тази, която я запалила по класическото пеене. И пак вдъхновена от Рони, колкото и да заобикаляла пианото в хола, за да не я карат да свири и да може да си играе и да се катери по дърветата, тръгнала на уроци, за да кандидатства в Музикалното училище.

Случва й се мелодиите да й хрумват в движение, друг път изчаква дълго, без да пише, за да натрупа впечатления. Идеята за името на албума й Audiobook й дал неин приятел, след като го чул. И наистина се е получила аудиокнига за Деси и нейната история. Всички парчета са разкази за преживявания, за музикалните й пътешествия в различни периоди от живота. „Баладата“ е била интро на албум на Phuture Shock. Две са от „Лава Лава“ и Рони е участвала в оформянето и записите им, после с друг аранжимент влезли в албума на Sentimental Swingers. И в крайна сметка във всички става въпрос за любов.

Деси признава, че е влюбена. Повече от всякога. Докато преди е бъркала химията с любов, вече си дава сметка, че химията пламва и отминава. Сега се влюбва в това, което вижда в погледа на човека до себе си, в душата му. Дава си сметка, че от двамата зависи да успеят да я запазят.

Най-важното е, че дъщеря й Янтра е харесала мъжа до нея веднага. Кучето им Рила – също. Какви имена, нали?! Янтра е кръстена на реката, чието име Деси виждала на табела на път за Варна, където живеел бащата на дъщеря й. Всеки път, когато певицата прочитала табелата, се чувствала много щастлива, предчувствайки срещата. До тази година Янтра е била в Музикалното училище. На 5 годинки вече си харесала китара в един магазин до тях и събрала пари да си я купи. След това пожелала да ходи на уроци при учителка в Музикалното училище. Тази година решила, че не иска да става музикантка, предпочита да танцува. Кандидатствала в Хореографското и успяла да вземе прирав-нителните изпити. Всяка сутрин става в 6 часа, разхожда кучето и в 7,30 е в клас. Знае от малка какво иска. Деси само я подкрепя. И гордо разказва, че е включила Янтра в едно от видеата си. Може би тепърва им предстои да имат много колаборации.

Всяка сутрин рано певицата пие топла вода, прави йога упражнения и разтягания, в колата на път си казва мантра за защита, която й вдига енергията и я успокоява. Старае се да има време и за разпяване. После програмата й тръгва в различни посоки. Най-мощните й моменти на покой и хармония са изгревът и залезът, особено на морето. Обожава момента, в който светлината на слънцето се пръсва като живо злато във водата. Усеща прилив на вдъхновение и възхищение всеки път, когато става свидетелка на тази красота. Тогава си дава сметка, че Господ е изумителен творец, най-великият.

Sentimental Swingers сменя Phuture Shock. След смъртта на Рони личният проект The Visual Mad Man сменя Sentimental Swingers. Audiobook излезе през декември 2019 г. и физическият му носител представлява метален книгоразделител във форма на стилизирана фигура на Деси от обложката на албума. Тя е реализирана с дизайнерката Елица Колова, по идея на художничката Калина Чанкова и е фотография на Тихомир Рачев.

„В живота се отварят възможности – казва. – Поемаш ги. И после те си отиват, за да могат да се отворят други.“

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР