Салата с печени чушки

Домашно приготвената храна винаги е на мода. Заложете на качествени продукти и чист вкус

Диана Шингарова 01 November 2020

Снимка: Диана Шингарова

Поднасяме ви салата с печени чушки в духа на италианския вкус и традиции.

Необходими продукти: 2 големи червени чушки, 2 големи жълти чушки, 10-ина гриловани зелени маслини, 6 филенца аншоа в зехтин, 2 с.л. каперси, 1 ч.л. ситно накълцан розмарин, 1 с.л. червен винен оцет, 1 скилидка чесън, 2 с.л. зехтин, плюс допълнително за поръсване.

Начин на приготвяне: Опечете чушките и ги обелете, отстранете дръжките и семената и нарежете на ленти. В купа сложете маслините, аншоата, каперсите, розмарина, чесъна, оцета и зехтина. Добавете лентичките чушки.

Поднесете с филийки селски хляб с квас, меко козе сирене или моцарела.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР