Драгомир Симеонов: Най-хубавият плаж е от картичките

Продължаваме лятната анкета на EVA с Драго Симеонов, радио- и тв водещ, който се надява това лято да се ожените и да го поканите да ви води сватбата

Адриана Попова 12 August 2020

Идеалният летен ден е, когато… не вали и не се достигат максималните температури от 100 години насам. Спомням си, че когато бях малък, непрекъснато имаше температурни рекорди и не ми даваха да излизам. Карах си летата в Пловдив и там всеки път имаше: най-горещо от 100 години насам, така до 5 часа седяхме вкъщи – това не е идеално лято. Идеалното лято  е навънка.

Мечтана морска дестинация, защо? 
Някой от плажовете на картичките, които никога не изглеждат така в действителност. Обикновено, когато мечтаеш за море, мечтаеш за нещо, което не е съвсем реално, защото морето е свързано с – ох, къде ще ядем, дано да не вали, с неуредици на пребиваването. Докато на картичката всичко е идеално. Палми, чисто море, щастливи хора. Така че която и да е морска картичка ми е мечтаната дестинация.

Какво бихте налели на лятото? Бих му налял хубава студена прясна вода, понеже какъвто и коктейл да му дам, пак ще ожаднее. Няма да му дам бира, първо, защото никоя бира не ми плаща достатъчно за продуктово позициониране, а и ще пусне бирено шкембенце. Стана малко като да пие една студена вода лятото, но мисля, че нашето лято наистина ще пие една студена вода.

Предпочитан плажен аксесоар. Бански. Никога без бански. Известен съм с това, че си ги държа сухи.

С кого не бихте отишли на море? С изключение на 4–5 души на света, с останалите не бих отишъл. А спазвайки дистанция с всички останали хора, това е и отговорност към човечеството.

Брои ли се лятната любов? Ако е само лятна, не се брои. Брои се за четвърт любов. Ако успеем да я докараме до лятно-есенна, се брои за половингодишна.

Докъде стигате с плуване? Моето плуване винаги е на плитко и успоредно на брега. Мога да мина цялата плажна ивица с лазене по дъното. Навътре стигам дотам, докъдето има почва, пясък под краката ми. Нямам работа навътре. Тръгна ли истински да плувам, без да мога да ходя, не е моето.

Кой номер SPF ползвате? Не ползвам. Природата ме е надарила с достатъчно меланин, че да не трябва твърде много да се крия, и достатъчно разум да знам кога да се изложа на слънце.

Над водата или под водата? Със сигурност над водата. Ако съм под водата, нещо сериозно се е объркало с мен. Ако ме видите под вода, да знаете, че имам нужда от помощ.

Имате ли плажни ритуали – табла, карти, плажен волейбол, с джет по главите на хората, гълтане на корема, заравяне до шия в пясъка, „чорлави глави – като пирати/пеем и чакаме зората“...?
Основният ми плажен ритуал е да загладя с пета мястото, където ще си сложа кърпата, за да няма отдолу я клонка, я бутилка или стъкълце. След това слагам кърпата и не чакайте да стана от нея. На когото му се играе шах, има турнири за шах. Не се занимавам с никакви странични дейности, освен да събирам слънце и да си почивам.

Кога свършва лятото?
Когато започне следващото лято. 

Четете още от рубриката:

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР