Когато любовта не е достатъчна - Сара Джесика Паркър & Робърт Дауни Джуниър

Ирина Иванова 06 July 2020

Снимка: a.m.f.a.r, getty images/guiliver

В една толкова секси манхатънска вечер през късната пролет на 2015 г. Кари Брадшоу и Тузаря стоят един срещу друг в подножието на култовото стълбище, водещо към апартамента на Кари. Той очаква тя да го покани да се качи и тя наистина го прави…

Само че в действителност сцената няма нищо общо със „Сексът и градът“. Сериалът вече отдавна е в миналото. Главната героиня в гореописаната сцена не е Кари Брадшоу, а самата Сара Джесика Паркър, съвсем скоро навършила 50, щастливо омъжена от 13 години за бродуейския актьор Матю Бродерик, баща на трите й деца.

Мъжът до нея изобщо не е Тузаря, нито е актьорът в неговата роля, Крис Нот, ами е Робърт Дауни Джуниър, един от най-високоплатените в момента холивудски актьори, също съвсем скоро навършил 50, също женен, също с три деца. Когато по-рано същия ден Сара Джесика казва на големия си син, че ще вечеря с Робърт, той ококорва очи: „Ще се срещаш с Железния човек!“.

Всички тийнейджъри са луди по Железния човек, комиксовия герой на компанията Marvel, който през 2000 г. отново върна Робърт Дауни Джуниър в холивудската игра след цялата онази история с наркотиците, рехабилитациите, затвора… „И преди съм се срещала с него. Изобщо не е железен!“ – отговаря актрисата на сина си, без да уточни, че не просто се е срещала, а е живяла с него седем години! Седем безценни години, когато и двамата са на по 20+ и животът е пред тях с всичките си заблуди, пропасти и желания.

И ето ги сега – СДП и РДД (както ги изписват таблоидите в годините, когато са заедно) 24 години след раздялата стоят един срещу друг пред страхотния семеен дом на Сара Джесика и Матю в Гринуидж Вилидж, силно напомнящ поне на външен вид прословутия апартамент на Кари Брадшоу от „Сексът и градът“. Робърт току-що е слязъл от колата си и шофьорът му чака вътре, за да ги откара на вечеря.

Срещата се уговаря вече почти година. Още през 2014 г. Робърт Дауни Джуниър заявява публично в интервю, че би бил много щастлив отново да поговори с бившето си гадже Сара Джесика Паркър, но преди това задължително ще поиска разрешение от съпруга й. Разрешение получава лесно, обаче докато двамата със Сара Джесика стиковат графиците си така, че да се окажат в един и същ момент в Ню Йорк, минава цяла година. Сара Джесика предлага на Боб, както продължава да го нарича по инерция, да се качи за малко – големият й син е на футбол, малките са с бавачката си, а Матю има представление. Дневната е потънала в семейни снимки и навсякъде се носи особеният аромат на щастлив и спокоен живот, какъвто явно на СДП и РДД не им е било писано да изградят един с друг.

През седемте години, в които живеят заедно, имат всичко друго, не и това. По пътя към ресторанта, където е резервацията им за вечеря, двамата разговарят и се смеят все едно са се разделили вчера, а не преди почти четвърт век. Всичко е както преди. И нищо не е както преди.

Как Железния човек срещна правнучката на вещицата

Двамата, едва 18-годишни, се срещат в началото на 1984 г. на снимачната площадка на филма Firstborn, където играят съученици. Робърт, когото всички наричат Боб или Боби, е син на актриса и режисьор – бохеми в кръвта си, чудаци и абсолютни неконформисти, затънали до шия в алкохол, дрога и дългове. Пороците са разпределени – марихуаната и кокаинът за татко Робърт Дауни-старши, алкохолът – за мама Елси. Дълговете – за цялото семейство.

Робърт-младши не може да се оплаче – родителите му никога не го оставят сам, нито го поверяват на бавачки, напротив. Бащата води сина си на снимачните площадки на собствените си евтини, експериментални, тотално некомерсиални филми, които нямат никакъв шанс в Холивуд, а когато момчето навършва пет години, му дава роля във филма си Pound. Освен това го мъкне навсякъде със себе си, дори на среднощни купони. Толкова е грижовен да са заедно във всичко, че на един такъв купон дава на сина си за първи път да си дръпне 5–6 пъти от цигара с трева. Младши тогава е едва на седем, но усещането за полет така хубаво му замайва главата, че ще му трябват години, много години, за да се приземи.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР