Най-новият „Eкшън“ герой Джонас Толкингтън

Българските актьори са невероятни, с широк диапазон умения и работят да ги разширяват, което е впечатляващо, каза Джонас Толкингтън в интервю за EVA

Лилия Илиева 13 May 2020

Три момчета мечтаят да снимат най-великия екшън. Но! случайно попадат в реален. Мафията ги погва за много пари заради кола, пълна с наркотици, която са унищожили, неволно. отмъкват лентата на холивудски филм, за да искат откуп. Какво се случва, разбираме във филма „Екшън“.

В една от главните роли е американецът Джонас Толкингтън. Джонас живее от години в България, играе в над 40 продукции, в които си партнира с актьори като Морган Фрийман, Джон Кюсак, Рей Лиота и Вини Джоунс. Спомняме си го като агента от ЦРУ в сериала „Седем часа разлика“. Заедно с това продуцира, режисира, дублира филми, работи и като кастинг директор.

Джонас, каква е ролята ти в „Екшън“?

Героят ми Джон Келър е голяма екшън звезда, но славата му поувяхва заради арогантността му, наркотиците, които взема, и от липса на късмет. Изниква възможност да рестартира кариерата си, в която се втурва с всички сили, продължавайки да се държи като примадона. Той е тоталната ми противоположност. Беше много забавно и е много яко да играя екшън звезда. Влюбих се в този жанр заради Арнолд (Шварценегер), най-добрия! И нашият филм е много забавен, с непрекъснати обрати, заиграваме се с клишето. Мисля, че се получи смешен.

Как би описал един Скорпион, роден в китайската година на Дракона?

Тоест аз? (Усмихва се.) Като лоялен към семейството и приятелите си човек, със силна нужда да се грижи и защитава достойните за това. Прекрасен приятел, винаги на линия, когато близките му имат нужда. Но и ужасен враг на тези, които ги нараняват. Харизматичен е, не приема загуби. Мисли позитивно и е с желязна воля. Но се съмнява в себе си, тревожен е и се дразни от некомпетентни и груби хора.

София Бобчева те похвали, че се целуваш добре?

Жена ми ме е тренирала. Целувката беше сред най-трудните неща за мен във филма, но е работа. Малко неловко. Не беше неприятно!

В „Екшън“ спасяваш героинята й? Спасявал ли си реално?

Непрекъснато искам да спасявам някого. Като тийнейджър работех на гореща телефонна линия за тийнейджъри самоубийци. Бил съм спасител и предотвратих удавянето на няколко души. В България дойдох като част от Корпуса на мира и работех по проект за пречистване на водата. Така помогнахме за спасяването на много хора от отравяне с цинк и олово. Бях сред първите, които доставихме интернет в Родопите.

А аз те помня като учител по английски в Берлиц.

Работех паралелно, за допълнително пари, като много актьори.

Какво те прави щастлив и от какво губиш чувството си за хумор?

Казват, че ако обичаш това, което правиш, няма да имаш един работен ден. Това се отнася за мен.
Щастлив ме правят и жена ми, и двамата ни синове. Тя е най-добрата ми приятелка, пасваме си като ин и ян. Правен експерт е в Конституционния съд. Големият ни син е на 8 г., много умен. А малкият е най-усмихнатото бебе.

Вечерял си с Морган Фрийман?

Хапнахме разкошни ребърца и говорихме с часове за живота. Все едно си споделях с мой прекрасен дядо. Беше ми интересно да го опозная. Когато донесоха сметката, я грабнах. Той каза: „Синко, струва ми се, че хонорарът ми за филма е малко по-висок от твоя. Може ли аз да платя?“. Отговорих: „Така е, но ако аз платя, ще мога да го разказвам до края на дните ми!“. Платих и се смяхме за това по целия път до хотела на връщане.

Имаш и интересна история с Рей Лиота?

Беше тотално луд. По време на едни нощни снимки беше толкова погълнат от ролята, че докато си говорехме между сцените, погледът му продължаваше да бъде като на героя му. Изведнъж ме сграбчи и изкрещя с пистолет, насочен към лицето ми. Знаех, че играе, но така ме напрегна...

Не ти е лесно май. Имаш и бойна сцена с Вини Джоунс?

Доста се позабавлявахме. Държа се много готино през цялото време, а трябваше да го набием с още един другар. Вини е много по-мил от героите, които играе. Много харесвам чувството му за хумор. Държи се сухо, иронично и от време на време изстрелва нещо наистина скъпоценно.

Най-интересният български актьор, с когото си си партнирал, е?

Само един? Ники Сотиров ми е прекрасен приятел. Толкова разнообразен в таланта си. Може да изиграе дори чернокожа тийнейджърка. Имал съм удоволствието да работя с Мартина Вачкова, Юлиян Вергов, Ники Илиев. Много се забавлявах с Орлин Павлов и Ненчо Балабанов. Беше ми интересно да говоря с Яна Маринова. Деси Моралес е фантастична актриса и истинска приятелка. Българските актьори са невероятни, с широк диапазон умения и работят да ги разширяват, което е впечатляващо. Това, което съм научил от тях, а то е много, ме е направило по-добър актьор.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР