Какво не знаем за Григор Димитров

Пет любопитни факти за най-добрия ни тенисист

29 January 2020

Снимка: Instagram

С наистина забележителното си представяне през последното десетилетие, Григор Димитров съвсем заслужено се превърна в най-успешния български тенисист стъпвал някога на корта. Страхотните изяви на хасковлията му помогнаха да се нареди сред най-добрите тенисисти в днешно време, като неговите успехи направиха и все още правят всички нас изключително щастливи.

И докато най-забележимото постижение на родния тенисист си остава неговата невероятна победа на турнира в Лондон през 2017-та, името на Гришо винаги е свързано и с други крайно интересни неща извън корта. Затова днес ще се спрем на петте най-любопитни факти за най-добрия ни тенисист, които може би не знаете!

Нестихващите любовни авантюри с известни жени

Личният живот на родния тенис талант е доста пъстър, особено ако говорим за любовните авантюри на Гришо с известни негови колежи и не само. Още през 2012-та година той изкарва няколкомесечна авантюра с най-успешната тенисистка за всички времена Серина Уилямс, макар и тя да е с цели 10 години по-възрастна.

След тази необявена публично връзка Григор започва да излиза с друга професионална тенисистка в лицето на Мария Шарапова, с която е заедно цели 3 години. А малко след раздалята си с Шарапова, Димитров започва връзка с известната изпълнителка Никол Шерцингер, която също е значително по-възрастна от него. Връзката му с Никол обаче вече е в миналото, след като самият Гришо не отдавна сподели, че той няма половинка до себе си.

Почетен гражданин на град Хасково

Скоростният пробив, който нашенецът направи в мъжкия тенис му донесе редица призвания, особено на родна почва. И едно от най-значимите за Гришо си остава званието Почетен гражданин на Хасково, което той получава през 2016-та година и приема изключително емоционално.

Освен почетен гражданин на своя роден град, Григор става и най-добрият български спортист за 2014-та. Тези престижни отличия за Димитров са следствие на невероятните му спортни постижения, които той със сигурност ще се опита да подобри през тази година, като според конкретните тенис залагания за победител в Уимбълдън 2020, коефициентът на Гришо за краен успех е 81.00. В момента Гришо набляга на интензивна физическа подготовка, за да влезе в блестяща форма, тъй като 2019 година не му беше една от любимите в личен и професионален план.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on

 

Певческите му умения са далеч от тези с ракета в ръка

Колкото и странно да звучи, преди известно време Григор Димитров се изяви и в ролята на певец, макар и на шега и за много кратко. Това се случва по време на Аустрелиън Оупън 2017, когато Гришо в дует с Роджър Федерер и Томи Хаас изпълнява кавър на песента Hard To Say I'm Sorry на Chicago.

Без да навлизаме в излишни подробности ще споменем, че вокалните умения на хасковлията са далеч от неговата дарба да играе тенис на най-високо ниво.

Почитател на екстремните спортове

Гришо е голям почитател на екстремните спортове, като в юношеските си години той е бил запален по моторите и особено велосипедите. Затова не е толкова изненадващо, че той даже е взимал участие е състезание с BMX велосипеди.

Също така, Димитров е пробвал и един екстремен спорт в градска среда наречен паркур. Все пак обаче нашенецът прекратява залитането си към екстремните спортове и се насочва към професионалния тенис.

Прякорът му в тенис средите е "Бейби Фед"

Заради огромния талант и сходството в стила на игра, мнозина сравняват Гришо с легендарния Роджър Федерер, като на Димитров даже му излиза прякор - "Бейби Фед".

Въпреки ласкавите думи и сравнения с Федерер, самият Гришо винаги е искал да има свой собствен стил на игра, с който да бъде запомнен, отколкото със сравненията с някой друг.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР