Елена Розберг, Ива Дойчинова и Евелина Павлова - търсачи на съкровища

Поля Александрова 19 January 2020

Снимка: личен архив

Triple E.Y.E. e независимо, професионално и ентусиазирано сдружение на три дами, които споделят общ вкус към интелигентните събеседници, високия морал, благородството, красотата в природата, изкуството и любовта.

Всеки ден Елена Розберг, Ива Дойчинова и Евелина Павлова търсят стойност и смисъл в личностите, за които разказват, и идеите, зад които застават. Или, както те самите го описват – „търсят и намират удоволствието от това да създават съдържание, което топли и се харесва на тях самите“. Независимо от това, че професионално обитават пространството на три конкурентни радиостанции – Z-Rock, Програма „Христо Ботев“ на БНР и Радио FM+, те успяват да намерят път една към друга в един от най-актуалните формати днес – подкаст платформа, която носи името на проекта им. Разказват историите си както в аудиоформат, така и писмено – за онези свои почитатели, които обичат да изследват света в най-различни измерения. Посрещаме ги и на нашите страници, за да ги попитаме за философията на тяхното съвместно начинание и за личната им мотивация да откриват и подаряват на аудиторията си съкровища.

Каква беше твоята лична причина да влезеш в проекта Triple E.Y.E.?

Елена: Изпитвах огромна необходимост да нахраня оптимизма си с историите на личности, които раздават знания, добри дела, надежда. И да разкажа на хората за тях.

Ива: Желанието да присъединим към нашата общност хората, които са жадни за нещо по-различно, извън мейнстрийма. Ще бъда много щастлива, ако  съкровищата, които трупаме там, са уют и богатство за нашите читатели, слушатели и зрители.

Евелина: Медиите вече играят на съвсем нов терен и ми е много интересно да го изучавам и изследвам. Харесва ми да уча. Другата причина е свободата.

Казват, че двама са малко, трима са много. Какво ви прави толкова добри като тройка? С какво вашият проект е по-различен от  всички „тройки“, за които сме чували?

Елена: Ха-ха-ха. От руската тройка ни отличава свободата да тичаме без впряг. От шведската – интересът, който ни събира. Тройката по шестобалната система не ни удовлетворява. По-скоро сме нещо като Тримата тенори. Трите сме с ярко мнение и глас, който се чува.

Ива: Всъщност ние вече не сме тройка, а четворка, петица, шестица… Хората, които се събират и работят в този проект, са и Георги Кушвалиев, Велина Томова, Георги Първанов и още други съмишленици. Надявам се да ги събира около нас това, което събра трите ни: желанието да създаваме нещо хубаво и различно.

Евелина: Три е приказно число! Три са царски дъщери, тримата са и братята, „три дни яли, пили и се веселили“, златната рибка изпълнява три желания. При нас тройката е баланс. Ние сме три изключително различни жени, а това, че сме толкова различни, може би е асото в колодата карти. Взаимно се провокираме.

Това, че сте от конкурентни радиостанции, по някакъв начин пречка или богатство е?

Елена: Ние покриваме поп и рок териториите, обединяваме публиката, която е страстна по публицистиката, любителите на хитове и инди търсачите. Това отваря широко ветрилото на възможностите ни и аудиторията, която откриваме.

Ива: Аз намирам пъстротата на различните видове медии за нещо хубаво. Не го наричам конкуренция, а видове избор. Но  един многоглас е красив, когато е в хармония. Подкрепяме се взаимно и ценим работата и полето на дейност на другата.

Евелина: Сред хората, които работят в радиоефира, не мисля, че има конкуренция. Конкурират се собствениците, радиодиджеите само делят обща страст към работата си. Имаме обща любов към думите и общуването през музика. Ние сме джедаите в медийния свят.   

Какви са хората, с които се срещате? Каква е добавената стойност, която вашите слушатели/читатели/зрители получават, следвайки ви?

Елена: Като Влади Ковачев например. Срещнахме се зад кулисите на „Арена Армеец“. Той беше stage manager на концерта на американската банда Godsmack. Това е човекът, който дирижира цялата огромна продукция. Групата, озвучители, осветление, работници, охраната. Отговаря за китарите, барабаните, кийборда, усилвателите. Едновременно с това Влади е екстремно талантлив и е главен графичен дизайнер на CNN – Швейцария.  „Никога не съм мечтал да съм на висок пост в CNN или да съм на сцената с рок идолите от детството ми. Оставил съм пътят ми да ме води. Ако си достатъчно добър, нещата се случват от само себе си“, ми сподели той.

Ива: Хората, с които се срещаме и представяме в Triple E.Y.E., са встрани от медийния крясък. Не казваме, че страним от известните, защото имаме видеа с Белослава, Владо Карамазов, Биляна Савова, проф. Минко Балкански. Но ги представяме по различен начин. Отвътре навън. Откровено, понякога до болка, същностно, като хора. Бягаме от „събитийната“ журналистика, издирваме и показваме същностните избори. Когато тази светлинка я има, е лесно и хубаво да вървиш във всеки твой ден. На това се надявам – да даваме светлинки.

Евелина: Те са хората, които се надявам да определят дневния ред на обществото някой светъл ден, или пък вече го правят. Артисти, музиканти, социални предприемачи, хора на духа и идеите.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР