Георги Господинов за остаряването и прилагателните

eva.bg 07 January 2020

Днес един много любим автор, творец, писател има рожден ден и няма как да не го поздравим. Георги Господинов навършва 52 години и по повод остаряването и годините ви припомняме кратък цитат от интервюто му преди време за EVA.

„Дядо ми нямаше време да забележи, че е остарял, защото имаше много работа. Ние имаме повече време и това се превръща в драма. Старостта е свикване. Да се смиряваш, че – ето, аз съм с два счупени крака – никога няма да карам ски пак, да играя футбол, да тичам така, никога няма да бъда в тялото си на 20-годишен. Остаряването е забавяне. Като си млад, си направен от глаголи, като остарееш, си от прилагателни. Например облакътен. Човек започва да се облъкатява, подпира се на разни неща.“

Сигурни сме, че Георги Господинов не се притеснява нито от годините, нито от прилагателните, които вървят с тях.

„Щастието са отделни минути. Само по себе си е нещо като рекламен клип по телевизията, по която през останалото време тече сериалът на живота. Абсолютното място и време на щастието е детството. Всичките ни нещастия след това идват от факта, че никога вече няма да ни обичат безпричинно както когато сме били деца“, казва още той.

Честит рожден ден на този така докосващ сърцето и душата разказвач, за когото може до безкрай да редим любими прилагателни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР