Ясни са номинациите за Златен глобус. Ето филмовите фаворити за 2019

eva.bg 10 December 2019

Кадър от „Fleabag“ - един от фаворитите при сериалите

Снимка: imdb

Номинациите за престижните кино и телевизионни награди Златен глобус вече са ясни, а заедно с тях и основните филмови фаворити за статуетки през предстоящия сезон на червени килими, звездни церемонии, емоционални речи и награди.

С най-много номинации може да се похвали „Marriage Story“ Ноа Баумбах, който разказва за семейство в процес на развод, а в главните роли са Адам Драйвър, Скарлет Йохансон и Лора Дърн. Лентата ще се бори за приз в шест категории, включително за филм, сценарий, както и за гореизброените актьори. Лентата е продуцирана от Netflix и го казваме, защото друга тяхна хитова продукция също се оказа сред основните фаворити.

Става въпрос за Ирландецът“ на Мартин Скорсезе, който е номиниран в категориите за режисура, филм, сценарий и за поддържащи актьори – Ал Пачино и Джо Пеши. Робърт де Ниро обаче, за изненада на всички, не получи номинация за главна мъжка роля. С такава обаче могат да се похвалят Крисчън Бейл за „Пълно ускорение“, Хоакин Финикс за „Жокера“, Антонио Бандерас за „Болка и величие“, Джонатан Прайс за „The Two Popes“.

Другият топ фаворит пак с пет номинации е най-новият филм на Куентин Тарантино - „Имало едно време... в Холивуд“. Да, и Брад Пит и Леонардо ди Каприо имат номинации, както и Тарантино за режисура. Ще се бори за приз и в категориите за филм и сценарий.

Сериозна е конкуренцията при дамите в категориите за главни женски роли, които са разделени на драма и мюзикъл/комедия. Там се открояват имената на Рене Зелуегър за „Джуди“, Шарлийз Терон за „Bombshell“, Сирша Ронан за „Малки жени“, Кейт Бланшет за „Where’d You Go, Bernadette“ и Ема Томпсън за „Late Night“.

При сериалите основни фаворити се оказаха „Чернобил“ на HBO и „Короната“ на Netflix – всеки с по четири номинации. „Игра на тронове“ има само една единствена номинация и тя е за Кит Харингтън, а британският „Fleabag“ има три.

Призовете ще бъдат връчени съвсем в началото на новата година – на пети януари 2020 година.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР