Говори с EVA и Никола Рахнев

27 November 2019

Четвъртото издание на дискусионната ни рубрика “Говори с EVA“ този път е провокирана от протеста на Грета Тунберг срещу корпорациите-замърсители на планетата, отговорни за глобалното затопляне.

Питаме ви: Какъв е вашият въглероден отпечатък?

Един от участниците в дискусията, която ще се проведе на 5 декември от 18:00, в Кино Култура, е Никола Рахнев, създател на инициативата Гората.бг

Никола Рахнев е вдъхновен мечтател, който скоро ще засади 1 милион нови дървета в България и е уверен, че това е само началото. Той е създател на инициатива, правеща чудеса: Гората.бг. Това е най-голямата доброволческа инициатива в България, която засажда гори и дървета в цялата страна с доброволци, млади хора и деца.

До момента чрез нея са засадени над 630 000 нови дървета, а в нейните стотици събития и кампании участие са взели над 50 000 души, сред тях и десетки хиляди деца. За 8 години Гората.бг прераства от идея в огромна споделена мечта, която вдъхновява и пробужда десетки хиляди българи. Действията на инициативата продължават и в момента.

Билети за събитието може да закупите от тук, а за повече информация следете фейсбук страницата на събитието.

Как и какво консумираме, как и какво изхвърляме, как и какво правим, за да намалим вредните емисии въглероден диоксид в атмосферата, главен виновник за промяната на климата? Какво и как ни мотивира да сме лично ангажирани с опазването на това, което е останало от природата на Земята? Да потърсим заедно отговор на тези въпроси - Говори с EVA, Vol 4: Какъв е твоят въглероден отпечатък.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР