Осмо издание и нова корица на „Физика на тъгата“

eva.bg 10 October 2019

Снимка: Гергана Дамянова

Осмото издание на романа „Физика на тъгата“ на един от най-продаваните и харесвани български автори Георги Господинов ще бъде в книжарниците след броени дни. При това ще е с нова корица, дело на Теодор Ушев.

Специалното осмо издание на книгата ще се появи месец преди българската премиерата на анимацията на Ушев, създадена по текста на Господинов. Новата корица на „Физика на тъгата“ е с рисунка от едноименния филм. Това е вторият проект на тандема Ушев–Господинов след късометражната анимация „Сляпата Вайша“, която беше номинирана за „Оскар“ през 2017 г.

27-минутната лента „Физика на тъгата” идва в България след световна премиера в Торонто. Гласовете на баща и син – Доналд и Росиф Съдърланд – разказват историята зад кадър и произнасят ключовата фраза от романа „Аз сме“.

Единствената засега прожекция у нас ще бъде в рамките на „Киномания” на 17 ноември в зала 1 на НДК в присъствието на Георги Господинов и Теодор Ушев.

Очаквайте новото издание на „Физика на тъгата“, ИК Жанет 45, в книжарниците след 14 октомври.

Междувременно ви предлагаме да се насладите на думите на Георги Господинов, изречени пред EVA през далечната 2013 година в интервюто - Георги Господинов с очите на котка.

"Дядо ми нямаше време да забележи, че е остарял, защото имаше много работа. Ние имаме повече време и това се превръща в драма. Старостта е свикване. Да се смиряваш, че – ето, аз съм с два счупени крака – никога няма да карам ски пак, да играя футбол, да тичам така, никога няма да бъда в тялото си на 20-годишен. Остаряването е забавяне. Като си млад, си направен от глаголи, като остарееш, си от прилагателни. Например облакътен. Човек започва да се облъкатява, подпира се на разни неща", Георги Господинов пред EVA.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР